0
1
σχόλια
185
λέξεις
ΖΗΝ
Δονούσα, Μικρές Κυκλάδες. Η άγονη γραμμή μας στέλνει μήνυμα σε μπουκάλι
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
4 Απριλίου 2019
Ποτήρια, καλαμάκια, συσκευασίες μίας χρήσης και λοιπά πλαστικά, τέλος. Το πρώτο νησί του Αιγαίου που θα απαλλαγεί εντελώς από τα πλαστικά μιας χρήσης, επιχειρεί να γίνει η Δονούσα, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Sea Change Greek Islands, που οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς πλαστικό. Το νησί καλεί τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του να δεσμευτούν για τη συστηματική μείωση και σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης.

Έναν χρόνο πριν, το πρόγραμμα αντικατάστασης των πλαστικών μίας χρήσης ξεκίνησε από τη Σίκινο, αρχίζοντας από το πλαστικό καλαμάκι. Μέχρι στιγμής, εκτός από τη Δονούσα και τη Σίκινο, δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Αμοργό, στην Ανάφη, στην Ηρακλειά, στην Κίμωλο, στο Κουφονήσι, στη Σέριφο, στη Σίκινο, στη Σχοινούσα και στη Φολέγανδρο.

Η πρωτοβουλία Sea Change Greek Islands ανήκει στο Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη, υπό την αιγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα βρίσκουμε εδώ.


Διαβάστε επίσης: 
Το πρώτο ελληνικό νησί χωρίς πλαστικά καλαμάκια
Αστυπάλαια: Το πρώτο νησί παγκοσμίως που κόβει το τσιγάρο
Το ελληνικό νησί που ζητάει πίσω τους πρόσφυγες–κατοίκους του
H ενεργειακά αυτόνομη Τήλος
εμφάνιση σχολίων