0
1
σχόλια
514
λέξεις
CULTURE
6 μεγάλα φεστιβάλ και στάσεις πολιτισμού για την άνοιξη
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
3 Απριλίου 2019
FAST FORWARD FESTIVAL 6: Το φεστιβάλ που έχει στον πυρήνα της ύπαρξής του την Αθήνα επιστρέφει, αυτή τη φορά εξερευνώντας την έννοια των «κοινών» από πολλές οπτικές γωνίες. Πώς ζούμε μαζί, αν και προερχόμαστε από διαφορετικά κοινωνικά και πολιτιστικά υπόβαθρα; Πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε και να συνδιαλλαγούμε; Το ανακαλύπτουμε μέσα από πολυμορφικές και υβριδικές παραστάσεις, εγκαταστάσεις και περφόρμανς, όλες σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στην πόλη. 5-19 Μαΐου. 

ADD FESTIVAL 2019: Το παλιό αεροδρόμιο μετατρέπεται σε ηλεκτρονική wonderland κι εμείς χορεύουμε από το σούρουπο μέχρι την αυγή. To ADD 2019 είναι μια συνδιοργάνωση της Στέγης και του six D.O.G.S.. Η σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική θα ακουστεί μέσα από DJ και live sets 20 διεθνών καλλιτεχνών: από τους Deep Dish και τη (Miss) Kittin, στη Nastia, κι από τους Ben Klock, DVS1 και Detmann, στους Kiasmos και Forest Swords. 25 Μαΐου, Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.
Διαβάστε επίσης: Επιβίβαση στο ADD Festival 2019

BORDERLINE FESTIVAL: Στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα ο πειραματισμός ενώ φέτος οι ηχητικές αναζητήσεις θα ακολουθήσουν μια μεγάλη διαδρομή μέσα στην πόλη με δράσεις εντός και εκτός του κτιρίου της Στέγης, από τη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία, μέχρι και το Ρομάντσο. Το φεστιβάλ των ορίων συγκεντρώνει ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα της διεθνούς σκηνής, που ξεπερνούν τις υπάρχουσες στερεοτυπικές δομές. 3-7 Απριλίου, εντός κι εκτός Στέγης.
Διαβάστε επίσης: Το Borderline Festival εξαπλώνεται σε όλη την Αθήνα για 5 ημέρες

Ο ΒΕΡΝΕΡ ΧΕΡΤΖΟΓΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:
Ο θρυλικός Γερμανός σκηνοθέτης μοιράζεται ιστορίες, σκέψεις και απόψεις στη Στέγη,  με έναν από τους διασημότερους Αμερικανούς διανοούμενους του σήμερα. Ο εκκεντρικός και ριζοσπαστικός σκηνοθέτης, Βέρνερ Χέρτζογκ, έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στα πλαίσια του κύκλου Λέξεις και Σκέψεις, για μια συζήτηση με τον Πολ Χολντενγκρέιμπερ, ιδρυτή της σειράς ομιλιών LIVE της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση. Ο Χέρτζογκ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου. Έχει στο ενεργητικό του, πάνω από 60 ταινίες και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους, 18 όπερες, 3 θεατρικά έργα, έχει γράψει, έχει υποδυθεί, έχει αφηγηθεί ή έχει δανείσει την φωνή του, από τους Simpsons μέχρι τους Πιγκουίνους της Μαδαγασκάρης. 15 Απριλίου.
Διαβάστε επίσης: 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Βέρνερ Χέρτζογκ

ΠΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ;
Πώς θα παρουσιάζαμε καλύτερα την ανθρωπότητα στους γαλαξίες; Δεκαετίες μετά τα πρώτα Voyager που πήγαν στο διάστημα γεμάτα ήχους, εικόνες και επιτεύγματα από τον πλανήτη γη, το πρότζεκτ For Ever More Images? μας καλεί να αναρωτηθούμε ποιες εικόνες του 21ου αιώνα θα στέλναμε στο διάστημα. Μια έκθεση, μια διαδραστική κυβερνομηχανή που κατασκευάζει χρονοκάψουλες, καθώς και μια σειρά διαλέξεων και εργαστηρίων, συμπληρώνουν το project. Μπορούμε να γίνουμε μέρος της έκθεσης ανεβάζοντας φωτογραφίες στο Instagram με το hashtag #forevermoreimages. 9-22 Απριλίου. 
Διαβάστε επίσης: Ποιες εικόνες του 21ου αιώνα θα έστελνες στο διάστημα;

BΙG BANG FESTIVAL 5:
Ήχοι, μελωδίες και ρυθμοί. Το μεγάλο ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής για παιδιά, έρχεται ξανά στη Στέγη με ένα πρόγραμμα που αφήνει απ’ έξω τις βαρετές πεπατημένες και γίνεται παιχνίδι ακουστικής περιπέτειας. Μέσα από συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια, τα παιδιά από 0 έως 12ετών, εξερευνούν τα διαφορετικά στυλ και είδη μουσικής, ενώ σημαντικοί μουσικοί ανοίγουν μουσικό διάλογο και μοιράζονται μαζί τους τη σκηνή. 25-26 Μαίου.
εμφάνιση σχολίων