1
1
σχόλια
262
λέξεις
CULTURE
“For Ever More Images?”. Εξερευνούμε το πρότζεκτ που εξετάζει τον καλύτερο τρόπο να συστηθεί η ανθρωπότητα στους γαλαξίες
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
16 Μαρτίου 2019
1977. Η NASA στέλνει στο διάστημα δυο Voyager διαστημόπλοια, «φορτωμένα» με μουσικές, φωτογραφίες και αποκαλύψεις για την ζωή, την ιστορία, την φύση του πλανήτη μας, με ήχους και εικόνες από τον Bach μέχρι τον Chuck Berry και από κυματιστές θάλασσες μέχρι εκρήξεις ηφαιστείων.


Έκτοτε η ανθρωπότητα έχει στείλει διάφορα παράξενα στο διάστημα: από τον ήχο ενός φιλιού που δίνει μια μητέρα στο παιδί της, μέχρι σκίτσα του Μίκυ Μάους, μια έγχρωμη φωτογραφία της Οξφόρδης, ακόμα και την έλικα του DNA σε διάγραμμα.

Ποιες εικόνες του 21ου αιώνα θα στέλναμε στο διάστημα; Το πρότζεκτ For Ever More Images? ασχολείται με αυτό το ερώτημα, σε μια εποχή κατά την οποία οι εικόνες που φτιάχνουμε και διακινούμε, καθορίζονται κυρίως από προγραμματιστικές ρουτίνες, αλγόριθμους και αυτοματοποιημένες συμπεριφορές. Μάλιστα μας προσκαλεί και να επιλέξουμε τις δικές μας φωτογραφίες, ώστε να γίνουμε κι εμείς μέρος του project, αρκεί να μπούμε στο Instagram, να ανεβάσουμε φωτογραφίες με hashtag #forevermoreimages και #onassistegi (ή να τα προσθέσουμε σε ήδη υπάρχουσες δικές μας) ώστε να γίνουμε κι εμείς κομμάτι του “For ever more images?”.

Εξερευνούμε διαδραστικά πώς θα μπορούσαμε να παρουσιαστούμε καλύτερα «εκεί έξω» μέσα από μια έκθεση-εγκατάσταση, μια διαδραστική κυβερνομηχανή που κατασκευάζει χρονοκάψουλες, καθώς και μια σειρά διαλέξεων και εκπαιδευτικών εργαστηρίων, όλες με άξονα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και νοηματοδοτούμε τις εικόνες στον 21ο αιώνα. Την επιμέλεια του project έχουν οι: Eduardo Cadava, Γιώργος Καραηλίας, Γιώργος Πρίνος, Πακσουά Βοργία.


Info: For Ever More Images?, 9-22 Απριλίου, κύκλος Λέξεις και Σκέψεις, Στέγη Ιδρύματος Ωνάσση, Συγγρού 107. Στάση μετρό: Συγγρού- Φιξ.
εμφάνιση σχολίων