0
1
σχόλια
244
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Γιατί στα δικαστήρια του κόσμου βασιλεύουν ακόμα οι άγραφοι νόμοι
 
ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
8 Δεκεμβρίου 2018
«Είμαι ιδιοκτήτρια του σώματός μου. Το σώμα μου δεν είναι πολιτική παιδική χαρά. Δεν είναι τόπος πάνω στον οποίο μπορείτε να νομοθετήσετε. Το σώμα μου είναι δικό μου, το σώμα μου είναι το μέλλον μου»

Η Samirah ιδρύτρια του κινήματος SlutWalk δεν είναι φεμινίστρια, είναι κύριος του εαυτού της. «Κύριος», ναι. Δεν θέλει να δικαιολογηθεί σε οποιαδήποτε ηθικής φύσης κατηγορία. Θέλει να υπάρχει, όπως το επιθυμεί.

«Τσούλα, πουτάνα, αυτές είναι λέξεις που χρησιμοποιούνται για τον χειρισμό και την καταπίεση των γυναικών»


Είμαι τσούλα λέει, εννοώντας: φίλε ακόμα και αν είμαι τσούλα, αυτό είναι δικός μου λογαριασμός και δεν αποτελεί επιχείρημα για οτιδήποτε σε οποιαδήποτε συζήτηση. «Τσούλα, πουτάνα, αυτές είναι λέξεις που χρησιμοποιούνται για τον χειρισμό και την καταπίεση των γυναίκών» 

Το να είσαι τσούλα είναι βασικό να αναγνωρίζεται ως δικαίωμά σου, γυναίκα του 21ου αιώνα, την επόμενη φορά που θα βρεθείς «κατηγορούμενη» για τον βιασμό σου, σε οποιοδήποτε δικαστήριο του κόσμου…            

Το να είσαι τσούλα είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας. Και γιατί το φωνάζουμε σήμερα με ντουντούκες στις ανδροκρατούμενους δρόμους της Ελένης, της Samirah και της οποιασδήποτε «κακοποιημένης» κοινωνίας; Γιατί το να είσαι τσούλα είναι βασικό να αναγνωρίζεται ως δικαίωμά σου γυναίκα του 21ου αιώνα, την επόμενη φορά που θα βρεθείς «κατηγορούμενη» για τον βιασμό σου, σε οποιοδήποτε δικαστήριο  του κόσμου…

Το σύνθημα στον τοίχο των ημερών γράφει: «Μάτσο Ελληνάρες έρχονται Τσουλάρες».


Διαβάστε επίσης:
Τί μού έμαθε η δίκη του βιασμού μου
Αυτό είναι βιασμός;
«Τι φορούσα όταν με βίαζαν;»
εμφάνιση σχολίων