0
1
σχόλια
275
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
 Μια νέα μελέτη φωτίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις των διακρίσεων, στην υγεία
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
23 Νοεμβρίου 2018
Οι διακρίσεις βλάπτουν την υγεία. Νέα έκθεση για την Υγεία των ΛΟΑΤ ατόμων –που πραγματοποιήθηκε από το Stonewall και το YouGov– υπογραμμίζει ότι πάνω από τα μισά από ΛΟΑΤ άτομα (52%) παρουσίασαν κατάθλιψη το τελευταίο έτος.

Τα δύο τρίτα όσων αντιμετώπισαν εγκλήματα μίσους (69%) είχαν κατάθλιψη

Η βρετανική έκθεση εξετάζει τον αντίκτυπο των διακρίσεων, της παρενόχλησης και των εγκλημάτων μίσους στην ψυχική υγεία των LGBT ανθρώπων, καταγράφοντας στοιχεία από 5.000 άτομα. Τα δύο τρίτα όσων αντιμετώπισαν εγκλήματα μίσους (69%) είχαν κατάθλιψη, τρεις στους τέσσερις (76%) ανέφεραν επεισόδια ανησυχίας ενώ τρεις στους πέντε (61%) παρουσίασαν άγχος.

Οι στατιστικές υπογραμμίζουν επίσης ένα υψηλό επίπεδο εχθρότητας και άνισης μεταχείρισης προς τους ΛΟΑΤ κατά την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Το 23% των ερωτηθέντων έχει δει να γίνονται αρνητικά σχόλια για τους ΛΟΑΤ από το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης κατά την πρόσβαση στις υπηρεσίες, ενώ το 14% δήλωσε ότι απέφυγε εντελώς τη θεραπεία από φόβο για την πιθανή διάκριση που μπορεί να αντιμετωπίσει.

Η περίπτωση είναι ιδιαίτερα ζοφερή για τους διεμφυλικούς -καθώς ένας στους 10 δήλωσε ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Η περίπτωση είναι ιδιαίτερα ζοφερή για τους διεμφυλικούς -καθώς ένας στους 10 δήλωσε ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Οι διεμφυλικοί αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα τρομακτική μεταχείριση από την ευρύτερη κοινωνία, καθώς αυξήθηκαν οι διαφορές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για το νόμο για την αναγνώριση του φύλου.

Η Ruth Hunt, διευθύνων σύμβουλος της Stonewall, περιγράφει στη μελέτη ότι η επιμονή των ανισοτήτων αυτών «απαιτεί δράση σε όλα τα επίπεδα» ενώ τονίζει πως πρέπει να υπάρξει καλύτερη κατάρτιση για όλο το προσωπικό υγείας και κοινωνικής φροντίδας, με συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο υποστήριξης των ΛΟΑΤ ασθενών.
εμφάνιση σχολίων