0
1
σχόλια
267
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Όλα τα δημόσια σχολεία της Σκωτίας «αλλάζουν», υπέρ των LGBT+ ζητημάτων και της ισότητας
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
14 Νοεμβρίου 2018
Τα δημόσια σχολεία θα πρέπει στο εξής να διδάσκουν στα παιδιά την ιστορία των κινημάτων για την LGBTI ισότητα, με στόχο την καταπολέμηση των έμφυλων στερεότυπων, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και του εκφοβισμού με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Η κυβέρνηση δέχτηκε και τις 33 προτάσεις, που είχαν κατατεθεί από την ομάδα «Ώρα για Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» η οποία έχει επικεντρωθεί στη σημασία της LGBTI εκπαίδευσης. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις στην διδακτική πολιτική των σχολείων –η οποία θα ενσωματώνει τη γενικευμένη εκπαίδευση LGBTI σε όλο το πρόγραμμα σπουδών.

«Η Σκωτία θεωρείται ήδη μια από τις προοδευτικές χώρες στην Ευρώπη για την LGBTI ισότητα» δηλώνει σύμφωνα με τον Guardian ο αναπληρωτής υπουργός John Swinney. «Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να υποστηρίζει τον καθένα, ώστε να καταφέρνει το καλύτερο με βάση τις δυνατότητές του. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα να είναι τόσο πολύπλευρο όσο και οι ίδιοι οι μαθητές. Οι προτάσεις που έγιναν δεχτές, όχι μόνο θα βελτιώσουν την εμπειρία της LGBTI νεολαίας, αλλά θα ενισχυθεί η κατανόηση και θα ενθαρρυνθεί η συμπεριληπτικότητα».

Η Σκωτία συχνά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες χώρες της Ευρώπης σε σχέση με την προστασία των δικαιωμάτων και την ποιότητα ζωής των LGBTI, παρόλο που αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1980 – δηλαδή 13 χρόνια μετά από την Αγγλία και την Ουαλία. Το 2016, η πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Kezia Dugdale χαρακτήρισε το κοινοβούλιο της χώρας ως «το πιο γκέι του κόσμου», αφού 4 στους 6 ηγέτες των κομμάτων του αυτοπροσδιορίζονταν ως γκέι ή bisexual.
εμφάνιση σχολίων