0
1
σχόλια
159
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η πόλη που κερνάει μπίρα και παγωτό τους ποδηλάτες
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
30 Οκτωβρίου 2018
Θέλετε να πληρώνεστε με μπύρα για να οδηγείτε το ποδήλατό σας; Μετακομίστε στη Μπολόνια. Η ιταλική πόλη αποφάσισε να δελεάσει τους κατοίκους της προκειμένου να τους πείσει να αφήσουν πίσω τα αυτοκίνητά τους και να μετακινούνται με οικολογικότερους τρόπους. Έτσι ενθαρρύνει την πράσινη διαδρομή ανταμείβοντας όσους την ακολουθούν με μπίρα, παγωτά και εισιτήρια κινηματογράφου.

Όλα γίνονται μέσω της εφαρμογής Bella Moss, που δημιουργήθηκε από τον Marco Amodori το 2017 για να αυξήσει την οικολογική μετακίνηση. Η εφαρμογή επιτρέπει στους  χρήστες να καταγράφουν τα τις οικολογικές τους διαδρομές (ΜΜΜ, πόδια, ποδήλατο), κερδίζοντας έτσι «πόντους κινητικότητας». Αφού συγκεντρωθούν αρκετοί πόντοι, μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε επιχειρήσεις σε όλη την πόλη.

Η ιδέα μοιάζει να λειτουργεί. Πάνω από 100 τοπικές επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί για να δώσουν προσφορές με κουπόνια. 16.000 από αυτές τις προσφορές ζητήθηκαν μέσα στο 2017 και περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα καταγράφηκαν μέσω της εφαρμογής. Με το καλό και σε άλλες πόλεις.
εμφάνιση σχολίων