0
2
σχόλια
241
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Κάποτε φιλοξενούσε βρετανικά μουσικά γκρουπ κι έκανε περιοδείες. Τώρα έγινε κινητό καταφύγιο
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
1 Οκτωβρίου 2018
Έχει όλα τα κομφόρ για να φιλοξενήσει μεγάλα συγκροτήματα που περιοδεύουν –και στο παρελθόν το έχει κάνει πολλές φορές. Όμως τώρα, το πολυτελές λεωφορείο αλλάζει χρήση και πλέον δεν θα φιλοξενεί ροκ σταρ αλλά άστεγους.

Το όχημα ονομάζεται «Πρεσβεία» επειδή ουσιαστικά είναι ένας χώρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Το αγόρασε ο Άγγλος κοινωνικός λειτουργός Sid Williams για 30.000 λίρες με σκοπό να γίνει ένα κινητό καταφύγιο για όσους δεν έχουν σπίτι στο Μάντσεστερ. Το εσωτερικό του διαθέτει ανέσεις πέντε αστέρων: δερμάτινους καναπέδες, οπτικοακουστικό σύστημα ψυχαγωγίας, 14 κρεβάτια-κουκέτες και ένα ψυγείο σαμπάνιας που πλέον θα περιέχει γάλα.


Για να μείνει κάποιος εδώ θα πρέπει να είναι άνδρας από 26 ετών και άνω – περιγραφή που ταιριάζει στο μεγαλύτερο ποσοστό αστέγων. Θα είναι στελεχωμένο από έναν έμμισθο κοινωνικό λειτουργό και δύο εθελοντές κάθε βράδυ. Οι κάτοικοι αναμένεται να έχουν επιβιβαστεί μέχρι τις 20:00, αφού κάνουν πρώτα ένα υποχρεωτικό ντους σε συμβατικό ξενώνα όπου θα σταθμεύουν. Τα πράγματά τους θα αποθηκεύονται με ασφάλεια εκεί όπου κανονικά έμπαιναν οι ενισχυτές και τα μουσικά όργανα.

Το σκεπτικό είναι πως το λεωφορείο θα σταθμεύει σε μια περιοχή από δύο έως τρεις μήνες, ενώ οι φιλοξενούμενοι του θα δέχονται όση βοήθεια χρειάζονται ώστε να υποβάλουν αιτήσεις για απαραίτητα έγγραφα και να κάνουν ραντεβού με γιατρούς. «Μα γιατί διαθέτετε κάτι τόσο πολυτελές για εμάς;» ρωτάνε οι άστεγοι τον Williams. Κι εκείνος απαντά «διότι πιστεύω πως είστε πολύτιμοι κι εσείς».
εμφάνιση σχολίων