0
1
σχόλια
435
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Υπάρχει ένα ράγισμα στα πάντα. Έτσι μπαίνει μέσα το φως»
 
DOCTV.GR
21 Σεπτεμβρίου 2018
Αυτή είναι η πιο απαιτητική δραστηριότητα στην οποία μπλέκουν οι άνθρωποι: η αγάπη. Η ζωή έχει πολύ λίγο νόημα χωρίς αγάπη.

Κανείς δεν κυριαρχεί στην καρδιά. Κανείς δεν κυριαρχεί στον έρωτα. Κατά μία έννοια είμαστε όλοι ερασιτέχνες σ' αυτά τα ζητήματα και πρέπει να ξεκινούν από την αρχή κάθε μέρα. Δεν υπάρχει εγγύηση πως η σχέση που είχαμε χθες πρόκειται να είναι, όταν ξυπνήσουμε αύριο, η ίδια σχέση.

Τον περισσότερο καιρό παίζουμε ένα έργο που εμείς οι ίδιοι έχουμε γράψει, στο οποίο είμαστε ο ήρωας, και συνήθως είναι ένα πολύ στενάχωρο έργο, διότι αυτός ο ήρωας θα ηττάται διαρκώς.

Υπάρχει μια γενικευμένη συνωμοσία εναντίον των εραστών επειδή οι άνθρωποι πραγματικά δεν θέλουν να βλέπουν άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους και η εμπειρία της έκστασης είναι εξαιρετικά δυσάρεστη σε όσους δεν συμμετέχουν σ' αυτήν. Έτσι γίνεται και με τους καλλιτέχνες. Οι άνθρωποι θα προτιμούσαν οι καλλιτέχνες τους να ήταν ανάπηροι ή νεκροί. Είναι κοινότοπο, αλλά αληθινό.

Όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο πρόθυμος γίνεσαι για να αγοράσεις την τελευταία έκδοση της πραγματικότητας.

Κάποτε έλεγαν ότι μαζί με τους δίσκους μου θα έπρεπε να δίνουν και ξυραφάκια.

Υπάρχει ένα ράγισμα στα πάντα. Έτσι μπαίνει μέσα το φως.

Αν ήξερα από πού έρχονται τα καλά τραγούδια, θα πήγαινα εκεί συχνότερα.

Ποιος είμαι εγώ που θα φέρω αντιρρήσεις στο Σύμπαν;

Μου αρέσει η ζωή στο δρόμο. Είναι πολύ πιο εύκολη από τη ζωή του πολίτη. Νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε συμμορία μοτοσικλετιστών.

Η μουσική αποτελεί την συναισθηματική ζωή των περισσότερων ανθρώπων.

Το τελευταίο καταφύγιο εκείνου που πάσχει από αϋπνία είναι μια αίσθηση ανωτερότητας απέναντι στον κόσμο του ύπνου.

Η φήμη μου ως γυναικάς ήταν ένα αστείο. Με έκανε να γελάσω πικρά τις 10.000 νύχτες που πέρασα μόνος μου.

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά αυτή τη διαδικασία που ονομάζεται μετενσάρκωση, αλλά αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα ήθελα να επιστρέψω ως σκύλος της κόρης μου.

Συνηθίζαμε να παίζουμε μουσική για διασκέδαση. Τώρα κανείς δεν πιάνει μια κιθάρα αν δεν πληρώνονται γι 'αυτό.

Οι δημοσιογράφοι, ειδικά οι δημοσιογράφοι της Αγγλίας, ήταν πολύ σκληροί μαζί μου. Είπαν ότι ήξερα μόνο τρία ακόρντα ενώ εγώ ήξερα πέντε.

Μερικοί άνθρωποι θέλουν η δουλειά τους να εχει διάρκεια, να διαρκέσει για πάντα. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει ελάχιστα. 

 
O Λέοναρντ Κοέν (21 Σεπτεμβρίου 1934) είναι Καναδός λογοτέχνης, συνθέτης και τραγουδιστής. Πριν γίνει γνωστός από τα τραγούδια του, αγαπήθηκε για τα ποιήματά του. Έγραψε την πρώτη του ποιητική συλλογή (Let Us Compare Mythologies '56) πριν αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. Μαζί με τον Μπομπ Ντίλαν, θεωρείται ο σημαντικότερος συνθέτης της γενιάς του. Έχει τιμηθεί με πολλά λογοτεχνικά και μουσικά βραβεία, αν τα βραβεία έχουν κάποια αξία.


Διαβάστε επίσης: 
Κοέν: Γράμμα στη Μαριάν
Κοέν: Ήθελα
Λέοναρντ Κοέν: Μην παίζετε τις λέξεις
Βιβλιοθήκη: Ιατρείο Μικρών Ζωών #33
εμφάνιση σχολίων