0
1
σχόλια
163
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Υπερταλέντο και κακοπληρωμένος; Όχι πια. Έβδομος μπασκετμπολίστας στη λίστα με τους Top 100 καλοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη

 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
8 Ιουνίου 2018
Το Forbes δημοσιεύει τη λίστα με τους 100  πιο καλοπληρωμένους αθλητές του κόσμου για το 2018, και μέσα σε αυτή, βρίσκεται και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Αντετοκούνμπο καταλαμβάνει την 30η θέση της λίστας, ενώ από τους μπασκετμπολίστες, είναι ο 7ος πιο καλοπληρωμένος σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα ο πιο καλοπληρωμένος Ευρωπαίος. Επίσης είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος νεαρός αθλητής παγκοσμίως, καθώς είναι μόλις 23 ετών. Οι ετήσιες εισπράξεις του «Greek Freak» αγγίζουν τα 35,5 εκατ. δολάρια. Από αυτά τα 22,5 προέρχονται από τον μισθό του στους Milwaukee Bucks και τα υπόλοιπα 13 από τις χορηγίες που λαμβάνει.

Το Top 100 απαρτίζεται από αθλητές που προέρχονται από 22 διαφορετικές χώρες. Οι 66 από αυτούς κατάγονται από τις ΗΠΑ και οι 40 στους 100, βρίσκονται στον χώρο του μπάσκετ. Στην  κορυφή της λίστας, είναι ο θρύλος του μποξ,  Floyd Mayweather. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν ο Lionel Messi και ο Cristiano Ronaldo.
 
εμφάνιση σχολίων