0
1
σχόλια
216
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
«Ο Θεός σε έπλασε έτσι και σε αγαπάει, όπως είσαι». Ο Πάπας Φραγκίσκος μιλάει σε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
1 Ιουνίου 2018
Ο Χουάν Κάρλος Κρουζ, ένα από τα θύματα σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς στη Χιλή, δήλωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος του είπε ότι ο Θεός τον έκανε γκέι και τον αγαπά.

Ο Κρουζ υπήρξε από τους βασικούς μάρτυρες στην πιο διάσημη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς, στη Χιλή. Όπως και άλλα θύματα του σκανδάλου, συναντήθηκε και μίλησε με τον Πάπα για την ομοφυλοφιλία του στην πρόσφατη συνάντησή τους  στο Βατικανό.

Στη συνάντηση, ο Ποντίφικας είπε στον Κρουζ ότι «δεν πειράζει που είσαι γκέι. Ο Θεός σε έκανε γκέι. Ο Θεός σε αγαπά, έτσι όπως είσαι. Ο Πάπας σε αγαπά όπως είσαι και εσύ θα έπρεπε να αγαπάς τον εαυτό σου και να μη σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ποντίφικας φαίνεται ανεκτικός με την ομοφυλοφιλία. Όταν το 2013 ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν υπάρχει στο Βατικανό «γκέι λόμπι», εκείνος αποκρίθηκε: «ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;».

«Είδα έναν συμπονετικό άνδρα, είδα κάποιον που νοιάζεται για τον άνθρωπο και δεν ενδιαφέρεται για το αν είμαστε ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι, λευκοί ή μαύροι» λέει ο Κρουζ.  Και μέσα σε όλα αυτά, στην Ελλάδα έχουμε τον Αμβρόσιο που λέει «όπου δείτε ομοφυλόφιλους, φτύστε τους»…
εμφάνιση σχολίων