0
6
σχόλια
215
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η Κίνα δημιουργεί την πρώτη πόλη-δάσος του κόσμου, όπου όλα τα κτίρια είναι καλυμμένα με φυτά, προσφέροντας πολλά οικολογικά οφέλη
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
24 Απριλίου 2018
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και η υπερθέρμανση του πλανήτη, στην Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης «Πόλης-Δάσους» στον κόσμο.

Η πόλη θα γεννηθεί στο Λιουζού, στην επαρχία Γκουανγκσί, σε μια έκταση 1,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις όχθες του ποταμού Λιουτζάνγκ. Θα φιλοξενήσει 30.000 ανθρώπους μόλις ολοκληρωθεί και τα γραφεία, τα σπίτια, τα ξενοδοχεία, τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από 40.000 δέντρα και 1 εκατομμύριο φυτά 100 διαφορετικών ειδών. Αυτά τα φυτά αναμένεται να απορροφούν περίπου 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων ετησίως και θα παράγουν περίπου 900 τόνους οξυγόνου. Η πόλη-δάσος θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα συνδέεται με ηλεκτροκίνητο τρένο με την πόλη Λιουζού.


Πρόκειται για κοινό πρότζεκτ του ιταλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Steffano Boeri Architetti Milan – έδωσε το masterplan- και της Shanghai Tongyan Architectural and Planning Design Company.  Οι σχεδιαστές της επισημαίνουν ότι τα οικολογικά οφέλη είναι πολλαπλά, καθώς τα φυτά και τα δέντρα θα μειώσουν τη μέση θερμοκρασία του αέρα, θα δημιουργήσουν φράγματα κατά του θορύβου και θα βελτιώσουν τη βιοποικιλότητα παρέχοντας σπίτι σε πολλά είδη  πουλιών, εντόμων και μικρών ζώων. Η ολοκλήρωσή της πόλης αναμένεται εντός του 2020.
εμφάνιση σχολίων