0
1
σχόλια
251
λέξεις
ΖΗΝ
Η έρευνα εξέτασε το χρώμα και το μήκος των μαλλιών που φαίνεται να ελκύει περισσότερο

 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
7 Μαρτίου 2018

Η αμερικανική μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Social Psychology.. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Augsburg της Μινεσότα εξέτασαν το αν οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές ή τις μελαχρινές αλλά και γενικά τον παράγοντα μαλλιά στις προτιμήσεις τους.

Η έρευνα αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης μελέτης που είχε δείξει πως οι ξανθιές σερβιτόρες λαμβάνουν περισσότερα φιλοδωρήματα ενώ είναι και πιο πιθανό να δεχτούν βοήθεια από άνδρες.

Στην νέα μελέτη, οι ψυχολόγοι έδειξαν σε 110 άνδρες φωτογραφίες ξανθών, καστανών και μελαχρινών γυναικών. Οι εθελοντές αξιολόγησαν ως πιο ελκυστικές τις ξανθές, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν επίσης ως νεότερες και υγιέστερες  αλλά και πιο διαθέσιμες ερωτικά, πράγμα που σύμφωνα με τους ερευνητές, ουσιαστικά υποδηλώνει ότι θα τις προτιμούσαν να βγουν ραντεβού μαζί τους. Όμως για σύντροφο ή μητέρα των παιδιών τους θα προτιμούσαν μια καστανή ή μελαχρινή...

Το μήκος των μαλλιών φαίνεται πως παίζει και αυτό τον ρόλο του αφού από την έρευνα προέκυψε ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά θεωρούνται λιγότερο υγιείς και ελκυστικές από εκείνες με μεσαίου μήκους μαλλιά.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως η προτίμηση των ανδρών στις ξανθές πιθανόν να αποδίδεται στην θεωρία της Εξέλιξης, μιας και στην προϊστορική εποχή το χρώμα των μαλλιών ήταν ένας καλός τρόπος για να επιλέξει κάποιος σύντροφο: όσο πιο ανοιχτά, τόσο πιο νέα και άρα γόνιμη. Ενδεχομένως και τα media παίζουν τον ρόλο τους, λένε οι ερευνητές, μιας και η υπερπροβολή των ξανθών κατακλύζει τις διαφημίσεις για πολλές δεκαετίες. Περιμένουμε από τους ερευνητές να πραγματοποιήσουν και την αντίστροφη έρευνα.

εμφάνιση σχολίων