0
1
σχόλια
161
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Αυθεντικός ο τάφος του Ιησού. Η ελληνική ομάδα που άνοιξε για πρώτη φορά τον τάφο στην Ιερουσαλήμ είναι σήμερα θέμα σε όλο τον κόσμο
 
DOCTV.GR
29 Νοεμβρίου 2017

Ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου «ταυτοποίησε» την τοποθεσία του Ναού της Αναστάσεως και του τάφου του Ιησού. Πριν από ένα χρόνο μία ελληνική ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με επικεφαλής την Τόνια Μοροπούλου άνοιξε για πρώτη φορά τον τάφο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ.

Η παγκόσμια αρχαιολογική κοινότητα αλλά και η κοινωνία περίμεναν με κομμένη την ανάσα τα ευρήματα. Η ελληνική ομάδα επιβεβαίωσε πως ο Ναός της Αναστάσεως βρίσκεται στο σημείο που οι Ρωμαίοι ανακάλυψαν τον τάφο του Ιησού. 

«Είναι η ακριβής τοποθεσία που είχε ταυτοποιηθεί 1700 χρόνια πριν ότι πρόκειται για το κεντρικό σημείο του χριστιανικού προσκυνήματος» λέει η Κριστίν Ρόμεϊ, αρχαιολογική συντάκτης του National Geographic.

Eξαιρετικά σημαντικό εύρημα ήταν ένα σπασμένο μάρμαρο με έναν σταυρό επάνω του το οποίο αποδείχθηκε ήταν μέρος της πρώτης μαρμάρινης πλάκας που τοποθετήθηκε επί ρωμαϊκής εποχής. «Για σχεδόν 2.000 χρόνια η χριστιανική πίστη και η ιστορία συναντιότουσαν εδώ. Τώρα η επιστήμη επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί πίστευαν» μεταδίδει ο Κιρ Σίμονς του NBC.


Πηγή: Euronews

εμφάνιση σχολίων