0
1
σχόλια
379
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Να γιατί ο πλανήτης κοιτάει με απορία την καθημερινότητα της Ιαπωνίας
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
28 Νοεμβρίου 2017

Από τις παγόδες έως την κουλτούρα των ρομπότ, η Ιαπωνία διακρίνεται για τις αντιθέσεις, τη διαφορετικότητά της και τον μοναδικό συγκερασμό της παράδοσης με τον φουτουρισμό. Οι αριθμοί την κατατάσσουν στην τρίτη χώρα του πλανήτη με τη μεγαλύτερη και ταχύτερη τεχνολογική ανάπτυξη. Οι αριθμοί και πάλι της δίνουν την πρώτη θέση σε αυτοκτονίες (γεγονός που οφείλεται κυρίως στο ότι οι Ιάπωνες βιώνουν έντονη μοναξιά, εξάρτηση και εξάντληση από την εργασία (workaholism). Για να αντιμετωπίσουν τη σύγχρονη πραγματικότητα ανέπτυξαν τις δικές τους συνήθειες -οι οποίες τιμούν ιδιαίτερα την εικονική πραγματικότητα.


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ: Ενοικιάζεται μπαμπάς. Οι μοναχικοί Ιάπωνες νοικιάζουν ολόκληρη οικογένεια για μερικές ώρες ή μέρες, έτσι ώστε να έχουν έναν άνθρωπο να πουν πως πέρασαν στη δουλειά τους, να πάνε με το νοικιασμένο παιδί τους στο πάρκο ή με τη νοικιασμένη σύζυγό τους μια βόλτα το Σάββατο το βράδυ. Επίσης νοικιάζουν γονείς εάν θέλουν να πάνε συνοδευόμενοι σε μια κοινωνική εκδήλωση. Μια υπηρεσία με μεγάλη ζήτηση και υψηλή τιμή: 500 ευρώ την ώρα.

ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Πρόκειται για μία από τις πιο διαδεδομένες υπηρεσίες στην Ιαπωνία και αυτό γιατί τα διαμερίσματα είναι πολύ μικρά ώστε ακόμα και να θέλει κάποιος ένα κατοικίδιο δεν μπορεί να το φιλοξενήσει. Θυμάται κανείς τα εικονικά pet Tamagotchi;

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ: Τα περίφημα Love Hotels είναι ευρέως διαδεδομένα σε παντρεμένα και όχι ζευγάρια. Έχουν μεν θεματικά δωμάτια και νοικιάζονται με την ώρα, αλλά τα επισκέπτονται όλα τα ζευγάρια που έχουν μικρά οικογενειακά διαμερίσματα χωρίς μόνωση.

ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ: Και ναι, οι Ιάπωνες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να βγουν ένα ραντεβού ή να επισκεφθούν κάποια που θα τους μιλήσει, θα τους πάρει αγκαλιά και θα τους χαϊδέψει τα μαλλιά. Χωρίς σεξ, σκέτο.

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ: Είναι διαδεδομένοι κυρίως στον ανδρικό πληθυσμό. Άνδρες μόνοι και απογοητευμένοι καταλήγουν να συνάπτουν δεσμό με πλαστικά γυναικεία ομοιώματα που δεν έχουν απαιτήσεις, δεν δημιουργούν προβλήματα, δεν χρειάζονται χρόνο. Σαν εικονικά pet.

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Έρωτες και φλερτ με χαρακτήρες (avatars) του κυβερνοχώρου. Διαλέγεις πως θες τον σύντροφό σου και έχεις ένα υπέροχο καρτούν να το πηγαίνεις βόλτα, να του αγοράζεις δώρα, να πηγαίνετε διακοπές και να γιορτάζετε επετείους και γιορτές.

ΤΑ CLUB ΤΟΥ ΦΛΕΡΤ: Ειδικά club μόνο για γυναίκες. Αντίθετα με τους άνδρες δεν δελεάζονται από σχέσεις με πλαστικές κούκλες. Εκεί τις περιμένουν άντρες έτοιμοι να φλερτάρουν.

εμφάνιση σχολίων