0
1
σχόλια
171
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Καθαρός αέρας στα βουνά της Ελβετίας. Δυο χωριά ζητούν κατοίκους
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
27 Νοεμβρίου 2017

Άλμπινεν, Ελβετία. Ένα μικρό ελβετικό χωριό, απειλείται με εξαφάνιση από το χάρτη. Ο πληθυσμός του είναι σήμερα 240 κάτοικοι. Το σχολείο είναι κλειστό και πολλά από τα σπίτια αποτελούν εξοχικές κατοικίες.

Έτσι οι κάτοικοι ψηφίζουν μια πρόταση που προσφέρει σε νέες οικογένειες μετρητά για να μετακομίσουν εκεί το λιγότερο για δέκα χρόνια. Προσφέρουν 21.500 ευρώ για κάθε ενήλικο και 8.500 ευρώ για κάθε ανήλικο ενώ για κάθε τετραμελή οικογένεια το ποσό αντιστοιχεί στα 60.000 ευρώ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών ενώ το ακίνητο που θα κατασκευάσουν ή θα αγοράσουν πρέπει να έχει αξία τουλάχιστον 171.500 ευρώ. Οι τοπικές αρχές δεν ψάχνουν για φτηνά χέρια εργασίας, ούτε για υπαλλήλους, αλλά το χωριό δεν είναι και απομακρυσμένο. Υπάρχουν κοντινές πόλεις όπως οι Visp και Sion για εργασία ενώ η Βέρνη απέχει δύο ώρες και η Γενεύη τρεις, με τρένο ή όχημα.

Το μικροσκοπικό χωριό Corippo έχει επίσης 13 άτομα μόνιμους κατοίκους και ανακοίνωσε ότι θα μετατραπεί σε ένα γιγάντιο ξενοδοχείο προκειμένου να μην ερημώσει.
 

εμφάνιση σχολίων