0
1
σχόλια
217
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Μπορεί να διέφυγε στην Κολομβία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υποστηρίζουν έγγραφα του 1954
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
10 Νοεμβρίου 2017

Διέφυγε ο Χίτλερ μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Απόρρητα έγγραφα της CIA που δόθηκαν στη δημοσιότητα υποδηλώνουν πως ίσως ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε, αλλά κατέφυγε στην Κολομβία μετά την ήττα του.

Τα σχετικά έγγραφα που χρονολογούνται από το 1954, αναφέρουν πως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χίτλερ αρχικά διέφυγε στην Κολομβία και μετά από αρκετούς μήνες πήγε στην Αργεντινή, ξεγελώντας τις συμμαχικές δυνάμεις που πίστεψαν ότι είχε πεθάνει.  Το ντοκουμέντο αναφέρει πως ο πρώην στρατιωτικός των SS, Φίλιπ Σιτροέν, αποκάλυψε σε Αμερικανούς πράκτορες ότι είχε επαφές με τον «Αδόλφο Σάτλμαϊερ», όπως ονομαζόταν στη νέα του ζωή ο Χίτλερ. Στα χέρια της Υπηρεσίας πέρασε και μία φωτογραφία του Χίτλερ μαζί με τον Σιτροέν από την ίδια περίοδο. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας αναγράφονταν τα ονόματα «Σιτροέν» και «Σάτλμαϊερ». Η φήμη περί παρουσίας του Χίλτερ στην Αργεντινή είχε υποστηριχθεί στο παρελθόν και από τον Αργεντινό συγγραφέα, Αμπέλ Μπάστι.


Οι αμερικανοί πράκτορες έγραψαν μεν μια αναφορά βασισμένη στις μαρτυρίες των πηγών τους, όμως σε επιστολή που τη συνόδευε αναφέρεται το εξής: «Εκτιμούμε ότι θα έπρεπε να γίνουν τεράστιες προσπάθειες για αυτό το ζήτημα με μικρές πιθανότητες να βρεθεί κάτι σοβαρό. Έτσι, θεωρούμε ότι μάλλον δεν πρέπει να κυνηγήσουμε περαιτέρω τη συγκεκριμένη υπόθεση».

εμφάνιση σχολίων