1
2
σχόλια
342
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Το να περπατάς μαζί με μοναχικούς ανθρώπους είναι επάγγελμα και χρειάζεται προσόντα
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
30 Ιουνίου 2017

Καθώς η ψηφιακή εποχή κάνει τους ανθρώπους πιο μοναχικούς, ο Chuck McCarthy δημιούργησε μια υπηρεσία για να έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους. Κι έτσι έγινε επαγγελματίας περιπατητής. Για 7 δολάρια ανά μίλι, συνοδεύει τους ανθρώπους οπουδήποτε θα πρέπει να πάνε, ενεργώντας ως υβριδικός / οδηγός / θεραπευτής / φίλος / συνοδοιπόρος.  Όμως δεν ωφελούνται μόνο οι πελάτες του καθώς  ο Chuck, ο οποίος είναι και ηθοποιός, από τότε που ξεκίνησε αυτή τη δουλειά έχει χάσει βάρος, έχει κάνει νέους φίλους και έχει ανακαλύψει νέες προοπτικές ενώ «τρέχει» –δηλαδή περπατά– τη δική του επιχείρηση.Η ιδέα του ήρθε καθώς ήταν άνεργος ως ηθοποιός και έψαχνε να βρει τρόπους να αυξήσει το εισόδημά του. Όσο περισσότερο το σκεφτόταν, τόσο λιγότερο τρελό του έμοιαζε. «Χρειάζεστε κίνητρο για περπάτημα;» ρωτά η αγγελία του που βρίσκεται κολλημένη στις λάμπες των δρόμων. «Φοβάστε να περπατήσετε μόνοι τη νύχτα; Δεν σας αρέσει να περπατάτε αλλά θέλετε να ασκηθείτε; Δεν θέλετε οι άνθρωποι να σας βλέπουν να περπατάτε μόνοι και να υποθέτουν ότι δεν έχετε φίλους; Δεν σας αρέσει να ακούτε μουσική ή podcasts, αλλά δεν μπορείτε να περπατήσετε μόνοι σας σιωπηλά, να αναγκαστείτε να αντιμετωπίσετε τις σκέψεις του άγνωστου μέλλοντος ή τη δική σας ασημαντότητα στο διαρκώς αναπτυσσόμενο σύμπαν;» Για πολλούς, η απάντηση σε ένα ή όλα τα παραπάνω φαίνεται να είναι «ναι». Ο McCarthy λαμβάνει εκατοντάδες email από τους μοναχικούς, τους περίεργους και τους περιπετειώδεις, που όλοι αναζητούν τον περίπατο μαζί με έναν ξένο.

«Προσπαθώ να ακούω περισσότερο, παρά να μιλάω», λέει στον Guardian και αποκαλύπτει πως οι συνομιλίες με τους πελάτες είναι σπάνια εξομολογητικές, αλλά δεν τις αποκαλύπτει καθώς τις θεωρεί εμπιστευτικές. «Είναι ως επί το πλείστον επιφανειακές. Νομίζω όμως ότι αυτό είναι θεραπευτικό, ακόμα κι αν δεν απογυμνώνουν την ψυχή τους».

Σύμφωνα με τον McCarthy, η πληρωμή για περπάτημα δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν φίλους. Σημαίνει απλώς ότι δεν μπορούν πάντα να συντονίζουν τον ελεύθερο χρόνο με αυτούς. «Βρισκόμαστε σε τηλέφωνα και υπολογιστές που επικοινωνούν συνεχώς, αλλά δεν συνδεόμαστε τόσο πολύ. Χρειαζόμαστε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση».
 
εμφάνιση σχολίων