0
1
σχόλια
245
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
TOP 10: Ποιές χώρες και γιατί βρίσκονται ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα για το 2017;
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
16 Μαΐου 2017

Η Έκθεση της Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2017 μόλις κυκλοφόρησε από τα Ηνωμένα Έθνη, κατατάσσοντας 155 χώρες ανάλογα με το επίπεδο ευτυχίας τους. Η ευτυχία αξιολογείται ως ένα χρήσιμο εργαλείο στατιστικής ώστε να αξιολογηθεί η ευημερία ή όχι μιας χώρας και αυτό να αποτελέσει παράγοντα για τη χάραξη πολιτικής από τις κυβερνήσεις -το αν κάποιες χώρες το χρησιμοποιούν έτσι, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Φέτος η Νορβηγία εξωστράκισε τη Δανία από την πρωτιά και βρέθηκε από την 4η θέση στην πρώτη, ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο.

Η Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας μετρά τον δείκτη παγκόσμιας ευτυχίας, ο οποίος μεταβάλλεται σε κλίμακα από το 0 έως το 10. Βέβαια ακόμα και οι κορυφαίες χώρες της λίστας δεν φτάνουν το 10, ενώ οι περισσότερες «πιάνουν» 7 στα 10. Ο Δείκτης Παγκόσμιας Ευτυχίας υπογραμμίζει πως οι λαοί που είναι πιο ευτυχισμένοι έχουν ένα γενικό ικανοποιητικό επίπεδο ζωής.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας 2017, οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στην ευτυχία της Νορβηγίας είναι η ελευθερία, η γενναιοδωρία, η ειλικρίνεια, η υγεία, το εισόδημα και η καλή διακυβέρνηση. Η Ισλανδία και η Ελβετία συμπληρώνουν την κορυφαία τετράδα, αν και όπως σημειώνει η έρευνα, οι μέσοι όροι τους είναι τόσο κοντά ώστε ακόμα και πολύ μικρές αλλαγές μπορούν να αλλάξουν την κατάταξη από έτος σε έτος.

Η λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες για το 2017 είναι:
1. Νορβηγία
2. Δανία
3. Ισλανδία
4. Ελβετία
5. Φινλανδία
6. Ολλανδία
7. Καναδάς
8. Νέα Ζηλανδία
9. Αυστραλία
10. Σουηδία
 
εμφάνιση σχολίων