0
2
σχόλια
244
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ένα μπαρ στη Γαλλία κερνάει όοσυς ψηφίσουν. Άλλοι προσφέρουν δωρεάν ταξί, ακόμα και χρήματα
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
25 Απριλίου 2017

2017. Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. «Και για τους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών, οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν μπορούν να έρθουν στο La Chope για δωρεάν ποτό. Υπογραφή: Ο Ιδιοκτήτης».

Στο γαλλικό χωρίο Plouguiel στη Βρετάνη, ένα μπαρ αποφάσισε να χτυπήσει την αποχή από τις εκλογές και να δώσει νέο ερέθισμα στους ψηφοφόρους ώστε να μη βαρεθούν να πάνε προς τις κάλπες.  Έτσι, όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο αλλά και όσοι θα ψηφίσουν και στο δεύτερο, μπορούν να απολαύσουν ένα κέρασμα από το La Chope.

Η προτροπή αυτή δεν είναι φτηνή αλλά ο ιδιοκτήτης του μπαρ δεν λογαριάζει χρήμα μπροστά στο καθήκον της ψήφου. Το χωριό Plouguiel έχει μόλις 1.788 κατοίκους. Οι 1.046 από αυτούς, ψηφίζουν. Έτσι αν ψηφίσει περίπου το 60-65%, το La Chope θα πρέπει να παρέχει περίπου 627-679 δωρεάν ποτά σε κάθε γύρο.

Οι διευκολύνσεις και τα μπόνους προς τους ψηφοφόρους δεν σταματούν εδώ. Για όσους είναι ηλικιωμένοι ή μένουν μακριά και έχουν δυσκολία στο να μετακινηθούν, πολλές εταιρείες ταξί στη Βρετάνη, προσφέρουν δωρεάν μεταφορά προς τα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, στο προάστιο Νέχοφ στο Στρασβούργο,
ένα πολιτιστικό κέντρο διεξάγει εθνικό διαγωνισμό με χρηματικό έπαθλο που μπορούν να διεκδικήσουν όσοι πάνε να ψηφίσουν. Παράλληλα οργανώνει και ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι.

Με αυτά και μ’ εκείνα, αναμένουμε όχι μόνο τα αποτελέσματα των κρίσιμων εκλογών -υπό το φόβο της Λε Πεν-  αλλά και τα ποσοστά αυτών που ψήφισαν στα προάστια.
 
εμφάνιση σχολίων