0
1
σχόλια
237
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Τη μείωση των αυτοκτονιών εφήβων σε χώρες που νομιμοποίησαν τους γκέι γάμους καταγράφει νέα μελέτη

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
6 Μαρτίου 2017

Κατά 7% μειώθηκε το ποσοστό των αυτοκτονιών εφήβων σε χώρες στις οποίες έχει νομιμοποιηθεί ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, όπως αναφέρει έρευνα της Jama Pediatrics, η οποία καταγράφει σημαντική πτώση των επιπέδων άγχους νεαρών γυναικών και αντρών, που ζουν σε κοινωνίες αποδοχής και νομιμοποιημένου δικαιώματος γάμου, ανεξαρτήτως φύλου.

Η μελέτη έδειξε ο αριθμός των αποπειρών αυτοκτονίας στους μαθητές γυμνασίου στα κράτη όπου ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου ήταν νόμιμη, μειώθηκε. Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, γκέι, λεσβίες και αμφιφυλόφιλοι μαθητές είχαν διπλές πιθανότητες να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας από ό, τι οι μαθητές που προσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλοι. Το ποσοστό μειώθηκε κατά 7% για το σύνολο του φοιτητικού πληθυσμού και κατά 14% για εκείνους που προσδιορίζονται ως ΛΟΑΤ.

Η έρευνα εξέτασε 32 κράτη που νομιμοποίησαν τον γάμο ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου,  από το 1999 έως το 2015. Η απόφαση-ορόσημο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για νομιμοποίηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου σε εθνικό επίπεδο ήρθε μόλις τον Ιούλιο του 2015. Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ένωση, αλλά όχι γάμο, ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια ήταν η Δανία το 1989, και ακολούθησαν η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ισλανδία και η Γαλλία. Η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν η Ολλανδία, δίνοντας το δικαίωμα στα ζευγάρια όχι να παντρεύονται και να παίρνουν διαζύγιο, αλλά και να μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά.
εμφάνιση σχολίων