ΚΟΣΜΟΣ
Οι Πράσινοι και τα Sex Toys
ΜΕΛΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
8 Ιουλίου 2011
Την ώρα που στο μυαλό μας συνδέουμε την περιβαλλοντική ευαισθησία μόνο με δάση, θάλασσες, ζώα και τα συναφή, μία δεκαμελής ομάδα από την γερμανική κυβέρνηση, μέλη των Οικολόγων Πράσινων, ασχολούνται με τα πιθανά προβλήματα που προκαλούν κάποια σεξουαλικά βοηθήματα. Στην έκθεσή τους με τίτλο «Η σεξουαλική υγεία ως θέμα καταναλωτικής προστασίας» αναφέρουν ότι πολλοί δονητές και άλλα βοηθήματα περιέχουν υλικά που μπορούν να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές, στειρότητα ή και ορμονικά προβλήματα σε αγέννητα παιδιά.
Μάλιστα, μιας και στη Γερμανία τα σεξουαλικά βοηθήματα χρησιμοποιούνται από το 20% του πληθυσμού, οι «Πράσινοι» βλέπουν ένα θέμα κοινωνικό.
Ωστόσο, η απάντηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης ήταν ότι δεν μπορεί να λυθεί το ζήτημα εγχώρια, καθώς αφενός δεν υπάρχουν μελέτες για τα σεξουαλικά βοηθήματα και αφετέρου είναι ένα θέμα που ξεπερνά τα γερμανικά σύνορα, μιας και τα περισσότερα σχετικά προϊόντα εισάγονται ή αγοράζονται από το διαδίκτυο. Ο αντίλογος, όμως, είναι
το παράδειγμα της Δανίας η οποία, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της, εξέδωσε οδηγία για την προστασία των καταναλωτών όπου τους παροτρύνουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή.