0
1
σχόλια
167
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα πρόγραμμα επιτρέπει την ημι-νομιμοποίηση της

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
23 Νοεμβρίου 2016
Λευτεριά στην κάνναβη! Το Βερολίνο πορεύεται προς την τουλάχιστον ημι-νομιμοποίηση της μαριχουάνας, αφού οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και το Αριστερό Κόμμα συμφώνησαν σε ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει μια «ελεγχόμενη διανομή κάνναβης στους ενήλικες».

Η κατοχή κάνναβης είναι παράνομη στη Γερμανία, αν και οι άνθρωποι που βρίσκονται με λιγότερο από 15γραμμάρια, συχνά δεν διώκονται. Η περιοχή Friedrichshain-Kreuzberg του Βερολίνου έχει ήδη προσπαθήσει να νομιμοποιήσει την ελεγχόμενη διακίνηση κάνναβης, αλλά η προσπάθεια αυτή έχει εξοβελιστεί από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Βοηθημάτων. Η πόλη αυτή είναι ένα από τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας που μπορούν να εφαρμόσουν τους δικούς τους νόμους.

Ο Max Plenert, μέλος της Γερμανικής Σύνδεσης Κάνναβης δηλώνει στο Deutsche Welle: «Ο νομικός κώδικας αποφασίζεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και πρόκειται για μια τοπική απόπειρα να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα με όρια. Είναι μια προσπάθεια να προωθηθεί η συζήτηση σχετικά με το αν και πώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά».
 
εμφάνιση σχολίων