0
1
σχόλια
296
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Επιστημονικά αβάσιμο ότι ένα παιδί 12 ετών μπορεί να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη»
 
DOCTV.GR
19 Μαρτίου 2024
Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις γύρω από τη δυσώδη υπόθεση του Κολωνού και ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων.

«Τονίζουμε ότι θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα» ξεκαθαρίζει η Παιδοψυχιατρικής Εταιρεία, αναφερόμενη στην πρόταση της εισαγγελέα, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, αλλά και τους ισχυρισμούς συνηγόρων υπεράσπισης.

«Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού, δηλαδή τα παιδιά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες θα διορθωθούν πάραυτα» σημειώνει με νόημα και καταλήγει: «Η προστασία των παιδιών είναι κατάκτηση της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος: «Η Εταιρεία μας παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό.

Τονίζουμε ότι θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα.

Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού, δηλαδή τα παιδιά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες θα διορθωθούν πάραυτα.

Η προστασία των παιδιών είναι κατάκτηση της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας».


Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουνΔιαβάστε επίσης:
Κολωνός: Δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση ανηλίκου σε τέτοιες πράξεις
Κολωνός: Ξέπλυμα με το καλημέρα σας
εμφάνιση σχολίων