0
1
σχόλια
426
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η Ασπασία Ταραχοπούλου, μια εκ των τριών δικηγόρων της οικογένειας της 12χρονης μίλησε πριν την αγόρευσή της στην ΕΡΤ
 
DOCTV.GR
14 Μαρτίου 2024
Για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, και την εισαγγελική πρόταση, μίλησε η Ασπασία Ταραχοπούλου, μια εκ των τριών δικηγόρων της οικογένειας, μία ημέρα πριν από την αγόρευσή της.

«Η μετατροπή από το “εξέδιδε αυτός το παιδί, στο “διευκόλυνε”, είναι μια ακατανόητη πρόταση, μια απαράδεκτη πρόταση, χωρίς ειρμό και λογική. Έχουμε επιχειρήματα. Θα τα πούμε αύριο στην αγόρευσή μας. Θεωρώ ότι η πρόταση αυτή δεν θα περάσει στο σώμα των δικαστών και των ενόρκων και ότι θα υπάρξει μια δίκαιη απόφαση γι αυτό το παιδί που βιάστηκε και κακοποιήθηκε πολλαπλώς».

«Κατά την άποψή μου δεν έγινε σωστή εκτίμηση των στοιχείων. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία τα οποία θα αναλύσουμε αύριο, τα οποία οδηγούν σε εντελώς διαφορετική απόφαση από την πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως».

«Για την κατάθεση της ανήλικης, για την οποία η εισαγγελέας είπε ότι είναι απόλυτα ειλικρινής, προκύπτει άνευ ουδεμιάς αμφιβολίας ότι ο βασικός κατηγορούμενος έκανε την πράξη του βιασμού. Δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση ανηλίκου σε τέτοιες πράξεις».

Εξήγησε και κάτι πολύ σημαντικό σχετικά με το τι σηματοδοτεί η θέση της εισαγγελέως: «Δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο είναι κάπως διαφορετικό, γιατί όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι που στη συνείδηση του κόσμου και της κοινής γνώμης είναι βιαστές, δεν παραπέμπονται για βιασμό, αλλά παραπέμπονται για γενετήσια πράξη με ανήλικο κάτω των 12 και των 11 επ’ αμοιβή. Για βιασμό παραπέμπεται μόνο ο βασικός κατηγορούμενος. Στον βασικό κατηγορούμενο για τον βιασμό λοιπόν, η κυρία εισαγγελέας έκρινε, ότι δεν υπήρξε βία και απειλή. Και επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η κατάθεση του παιδιού που είπε επακριβώς τα στοιχεία του νόμου που στοιχειοθετούν το έγκλημα του βιασμού».

«Ο βιασμός έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Εάν υπάρξει βιασμός, η μετέπειτα συναίνεση του ανηλίκου δεν παίζει καμία σημασία. Δηλαδή αν αφού το παιδί καθοδηγήθηκε, χειραγωγήθηκε σε “συναίνεση”, για μένα δεν ήταν συναίνεση και δεν αναιρεί το άδικο της πρώτης πράξης που είναι ο βιασμός».

«Σε ότι αφορά την ποινική μεταχείριση θα είναι ίδια, ακόμα και αν γίνει αποδεκτή αυτή η εισαγγελική πρόταση. Δεν πρότεινε την απαλλαγή του για το αδίκημα της μαστροπείας, πρότεινε να καταδικαστεί για διευκολύνσεις και εκτός των οίκων ανοχής», εξήγησε η δικηγόρος της 12χρονης για τον βασικό κατηγορούμενο, για τον οποίο η εισαγγελέας, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.


Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν


Διαβάστε επίσης:doctv.gr
Κολωνός: Ξέπλυμα με το καλημέρα σας
Η 12χρονη στον Κολωνό, η «Πολιτεία» και χιλιάδες γενναία και μοναχά παιδιά
Greek Police Mafia - Κολωνός - Ηλιούπολη
εμφάνιση σχολίων