0
1
σχόλια
257
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Βρετανία: Σεξουαλική βία κυρίως από αγόρια ακόμα και σε ηλικίες κάτω των 10 ετών. Τι φταίει;
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
10 Ιανουαρίου 2024
Το μεγαλύτερο ποσοστό δραστών σεξουαλικής βίας εις βάρος παιδιών προέρχεται από παιδιά και πρωτίστως ανήλικα αγόρια.

Το 2022 έγιναν 107.000 αναφορές στην Βρετανική αστυνομία για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών, από βιασμό έως «γυμνοποίηση» με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και κοινοποίηση άσεμνων εικόνων. Το 52% των φερόμενων ως παραβατών ήταν παιδιά, ενώ πριν μια δεκαετία ήταν περίπου το ένα τρίτο. Μιλάμε για 14.800 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον παιδιών ηλικίας 10 έως 17 ετών, όπου ο ύποπτος ήταν παιδί και στη συντριπτική πλειοψηφία αγόρια. Η κακοποίηση από ενήλικες εναντίον παιδιών είναι συνήθως πιο σοβαρή, αλλά η αύξηση της παιδικής σεξουαλικής βίας είναι πολύ ανησυχητική.

Η πορνογραφία καλλιεργεί στα αγόρια μια αντίληψη «κανονικότητας» της βίας.                            

Σύμφωνα με την έρευνα της Βρετανικής Αστυνομίας, η κατάσταση επιδεινώνεται από την εύκολη «προσβασιμότητα στο βίαιο πορνό». Οι ειδικοί λένε ότι η προσβασιμότητα στη βίαιη πορνογραφία καλλιεργεί στα αγόρια μια αντίληψη «κανονικότητας» της βίας. Τα παιδιά θεωρούν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν την βία και το πορνό που βλέπουν στο διαδίκτυο.

Η προσβασιμότητα στα smartphones έχει εκτοξευθεί τώρα και σε παιδιά κάτω των 10 ετών, λέει η Βρετανική Αστυνομία ενώ αποκαλύπτει στον Guardian ότι έχει αντιμετωπίσει και περιστατικό με πρωταγωνιστή 4 ετών!

Εντωμεταξύ 8 στα 10 θύματα γνώριζαν τον επιτιθέμενο ενώ εκτιμάται ότι μόνο 1 στα 6 αδικήματα αναφέρονται.

Διαβάστε επίσης:
Harvard: Η ευγνωμοσύνη συνδέεται με μεγαλύτερη ευτυχία
Έρευνα ActionAid: Το 50% έχει προκατάληψη για τις γυναίκες
Έρευνα: Σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι αναπνέουν τοξικό αέρα
εμφάνιση σχολίων