0
1
σχόλια
276
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Έρχομαι από τη λάσπη, έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν όσους μας ρημάζουν» -Αλκίνοος Ιωαννίδης
 
DOCTV.GR
13 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Αλκίνοος έμενε με την οικογένειά του στο Πήλιο, που έχει αφανιστεί πλέον μαζί με τις υποδομές της. Σκοπεύει να μετακομίζει πλέον στην Κύπρο...  

Ολόκληρο το σχόλιό του από την χθεσινή του συναυλία: «"Έρχομαι από την καταιγίδα. Έρχομαι από την λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο, από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γιοφύρια, από τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. 

Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας. 

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο #δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- "ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!". Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψησίσουν, όμως. 

Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν. Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη. 

Έρχομαι από τη λάσπη. Και σας ευχαριστώ, που μετά από τις έντονες μέρες και νύχτες, είστε εδώ για να στήσουμε μαζί μια ηλεκτρική γιορτή πάνω στην καταστροφή, και εκτός τόπου και χρόνου.». 

Ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μετά από μια σειρά από αδιανόητες και προπαγανδιστικές εμφανίσεις στα ΜΜΕ εν μέσω της κακοκαιρίας - τραγωδίας, σχολίασε τον Ιωαννίδη: «Μιλάμε για τραγικό νούμερο, που δεν τον ξέρει κανένας». 


Διαβάστε επίσης:
Λινού: «Κιδυνεύει το δίκτυο ύδρευσης σε πολλούς νομούς»
Υπ. Υγείας: Προστασία μετά από την πλημμύρα
Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε
εμφάνιση σχολίων