0
1
σχόλια
258
λέξεις
210
Το αθηναϊκό στέκι της αγαύης που μπήκε στην διεθνή λίστα των καλύτερων μπαρ του κόσμου

 
DOCTV.GR
10 Ιανουαρίου 2022
Barro Negro λέγεται η πρώτη tequilaria της Αθήνας και έχει αποστολή να διορθώσει όλες τις κλισέ παρανοήσεις για την αγαύη. Όπως είναι αναμενόμενο υπάρχει ένας εκτενής κατάλογος με τεκίλες και μεζκάλ, που μπορούν να δοκιμαστούν σκέτα ή σε κοκτέιλ, μια επιλογή από Margaritas και Tommy's αλλά και από δικά τους κοκτέιλ όπως το σύνθετο και αλμυρό Los Abuelos, το οποίο αναμειγνύει mezcal, blanco tequila, ελαιόλαδο, λάιμ, μάραθο και λικέρ από βότανα.

Με αυτόν τον τρόπο μας συστήνει ο θεσμός The Worlds 50 Best Bars, το αθηναϊκό μπαρ που είναι αφιερωμένο στην τεκίλα (το κατατάσσει στην θέση 75  για το 2021, ενώ τα αθηναϊκά Clumsies και Baba au Rum βρίσκονται στην κορυφή σταθερά, στις θέσεις 4 και 14 αντίστοιχα). Προσπερνώντας γραφικότητες στο design και την κουζίνα (βλέπε σομπρέρο και νάτσος) το μακρόστενο μίνιμαλ μπαρ-ρέστο σερβίρει μεξικάνικα πιάτα, σπιτικά εμφιαλωμένα κοκτέιλ αλλά και κλασικά που ξαναφτιάχνονται με βάση την τεκίλα όπως το Bloody Mary, όλα με τον δικό του τρόπο,

Είναι επίσης το πρώτο bar στον κόσμο που βαφτίστηκε «Paloma Embassy» spot, σε συνεργασία με τα ελληνικά και διεθνώς αναγνωρισμένα αναψυκτικά Three Cents και σκοπό να ανανεώσουν μαζί το δημοφιλές κοκτέιλ.

Για την ιστορία να πούμε ότι Barro Negro σημαίνει μαύρος πυλός και αποτελεί ένα στυλ αγγειοπλαστικής από την Οαχάκα του Μεξικού, που διακρίνεται για το χρώμα, τη γυαλάδα και τα μοναδικά της σχέδια.
 
Barro Negro: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Αθήνα

 
Διαβάστε επίσης:
Καφές, φυτά, ποτά
Στο Παπιγιόν θα βρεις second hand φυτά!
In love again: Το αδελφάκι του Baba au Rum
Το bar μπροστά από το bar

 
εμφάνιση σχολίων