0
3
σχόλια
252
λέξεις
210
Στο «πράσινο» μαγαζάκι της Κυψέλης, τα παρατημένα φυτά αποκτούν δεύτερη ευκαιρία
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ| ΦΩΤΟ: INSTAGRAM, PAPIGIONPROJECT
18 Οκτωβρίου 2021
Φυτά που βρέθηκαν στο δρόμο, στα σκουπίδια, σε βεράντες που δεν μπορούσαν να ευδοκιμήσουν ή μέσω ανταλλαγής, βρίσκουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στο «Παπιγιόν (project)». Εδώ ξεκινά η φροντίδα των πράσινων φίλων ώστε να παραταθεί η ζωή τους και να βρουν ένα νέο σπίτι.

Στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, το Παπιγιόν αποτελεί σημείο συνάντησης για εκείνους που θέλουν να αφήσουν φυτά που δεν χρειάζονται πια, να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιο φυτό που βρέθηκε το δρόμο, και να ανακαλύψουν tips φροντίδας για κάθε είδος. Κάθε ταλαιπωρημένο φυτό που καταλήγει εδώ μεταφυτεύεται στην κατάλληλη γλάστρα με το σωστό χώμα, του παρέχεται φροντίδα και μπαίνει σε καραντίνα για μία εβδομάδα. Αν καταφέρει να σωθεί, τότε ξεκινά η δεύτερη ζωή του.

Το εναλλακτικό ανθοπωλείο προσφέρει κυρίως εποχιακά φυτά, συνθέσεις και περιποίηση εσωτερικών/εξωτερικών χώρων, αλλά και χειροποίητες γλάστρες φτιαγμένες από ανακυκλωμένα υλικά κηπουρικής, όπως χώμα που περισσεύει από τις μεταφυτεύσεις και ελαφρόπετρα. Πρόκειται για γλάστρες που κρατάνε περισσότερη υγρασία από ένα πλαστικό κασπό, παρέχοντας έξτρα ενυδάτωση που βοηθά στο να ευδοκιμούν τα φυτά.

Επίσης εδώ μαθαίνουμε και διάφορα χρήσιμα tips, όχι μόνο για την φροντίδα των πράσινων φίλων μας. Για παράδειγμα, εσείς ξέρετε πώς καθαρίζουμε φραγκόσυκα χωρίς να τσιμπηθούμε;