0
1
σχόλια
354
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Από τη Μαριανίνα Πάτσα
 
DOCTV.GR
19 Ιουνίου 2021
Στον απόηχο του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, ο πρώην συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας παίρνει σβάρνα τα κανάλια και μοιράζει αφειδώς δωρεάν συμβουλές σε επίδοξους γυναικοκτόνους για το πώς να φάνε τη μικρότερη ποινή σε περίπτωση που καθαρίσουν τη γυναίκα τους. «Αν ο δολοφόνος, έπαιρνε την αστυνομία κατευθείαν για να ομολογήσει το έγκλημά του, δε θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή».

Στον απόηχο της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά, συνειδητοποιούμε πως ένας τριαντάρης κυκλοφορούσε με ένα 15χρονο ως «σχέση του» και όλη η τοπική κοινωνία καμάρωνε, επειδή ήταν πιλότος. Αν ήταν όμως Αλβανός οικοδόμος, τότε πιθανότατα θα είχαμε όχι έναν «πετυχημένο πιλότο» αλλά έναν «παιδεραστή οικοδόμο».

Η Καρολάιν δολοφονείται και στοχοποιούνται Γεωργιανοί, Αλβανοί, Ρομά. Ο εθνικισμός βαράει κόκκινο, η Χρυσή Αυγή δεν είναι στη φυλακή, όλοι αυτοί που την ψήφισαν είναι έξω. Κόμμα προτείνει να επιτραπεί η οπλοκατοχή.

Η Καρολάιν δολοφονείται αλλά για μεγάλο μέρος της κοινωνίας φταίει εκείνη που τον εξόργισε, όπως φταίνε για τον βιασμό τους εκείνες που φοράνε μίνι, που μεθούν, που κυκλοφορούν μόνες τους τη νύχτα.

Η Καρολάιν δολοφονείται αλλά φταίει «η κακιά ώρα» «ο διάβολος», εκείνη που «ήταν στριμμένη, έτσι είναι αυτές οι ξένες, Δεν παντρευόταν μια ελληνίδα το παιδί;».

Η Καρολάιν δολοφονείται αλλά αφήνει πίσω της σημάδια με φωσφορούχο σπρέι που υπογραμμίζουν τα κενά του συστήματος, της κοινωνίας, των νόμων, της ενσυναίσθησης. Ο Μπαλάσκας δεν θα υποστεί καμία κύρωση όταν αύριο, κάποιος άλλος γυναικοκτόνος σκοτώσει μια γυναίκα και ακολουθήσει τη συμβουλή του, ώστε να αποφυλακιστεί μεθαύριο και να είναι ελεύθερος να σκοτώσει κι άλλη. Τα νομικά κενά που αφήνουν απροστάτευτη μια ανήλικη-υποψήφιο θύμα του μελλοντικού συζύγου δολοφόνου, δεν θα καλυφθούν αύριο.

Ο επόμενος επιφανής Έλληνας πιλότος που θα τα φτιάξει με ανήλικη μάλλον δεν θα αντιμετωπιστεί από την Κοινή Γνώμη ως παιδεραστής. Η ελληνική κοινωνία έχει πολύ μέλλον μέχρι να πάψει να ενοχοποιεί το θύμα και όχι το θύτη όταν αυτός είναι «Έλληνας», «καλός χριστιανός», «πετυχημένος», και οτιδήποτε εξυπηρετεί το βολικό αφήγημα του «περίφημου ελληνικού DNA». Και μέχρι να πάψουμε να αναζητάμε την δήθεν «κοινωνική καταξίωση» μέσα από «καλούς γαμπρούς» και «ετεροκαθορισμό», η κοινωνία μας θα παραμένει σκοταδιστική.


Διαβάστε επίσης: «Οι γυναίκες που δολοφονούνται από κάποιον που νόμιζαν πως θα τις φροντίσει»
εμφάνιση σχολίων