0
1
σχόλια
184
λέξεις
ΖΗΝ
Το Σταφύλι είναι πλούσιο σε ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φλαβονειδή που είναι ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά ανάμεσα σε άλλα
 
DOCTV.GR
28 Νοεμβρίου 2019
Οι σπόροι σταφυλιού είναι αντιοξειδωτικοί, δρουν προστατευτικά στα τριχοειδή αγγεία, περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα και τοκοφερόλη.

To εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι πολύ καλή πηγή ολιγομερών προανθοκυανιδινών (OPC), πολυφαινόλες γνωστές για την ικανότητα τους να εξουδετερώνουν ελεύθερες ρίζες. Διατηρούν τα μάτια, το δέρμα, το νευρικό σύστημα, τα εγκεφαλικά κύτταρα, το αίμα και τα αγγεία σε άρτια κατάσταση προφυλάσσοντας τα από την επίδραση των ελευθέρων ριζών.

Θετική επίδραση παρουσιάζεται και στο κολλαγόνο. Επίσης με τη λήψη προανθοκυανιδινών μειώνονται σημαντικά τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα καθώς και ο κίνδυνος για αρτηριοσκλήρωση και η πίεση επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αλλά και σε περιπτώσεις διαβήτη, αλτσχάιμερ καθώς και προβλήματα αρθρώσεων έχει αποδειχθεί ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού δρά θετικά.

Οι ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες και η ρεσβερατρόλη που περιέχουν οι σπόροι σταφυλιού έχει φανεί, σύμφωνα με μελέτες, ότι παρουσιάζει και αντικαρκινική δράση.

Χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της χρόνιας (μακροχρόνιας) φλεβικής ανεπάρκειας, μιας πάθησης που σχετίζεται με οίδημα στα πόδια, κιρσούς και αίσθημα βάρους, στα κάτω άκρα, αλλά και των αιμορροίδων.
εμφάνιση σχολίων