0
1
σχόλια
180
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Με στόχο το καθαρό περιβάλλον, η Γερμανία σχεδιάζει την δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
21 Φεβρουαρίου 2018

Η απειλητική για τη ζωή ρύπανση επηρεάζει πάνω από 130 πόλεις προκαλώντας περίπου 400.000 θανάτους και κοστίζει 20 δισ. ευρώ στις δαπάνες για την υγεία, μόνο στην ΕΕ.

Πολλές πόλεις της Γερμανίας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την ατμοσφαιρική ρύπανση, κυρίως εξαιτίας των βιομηχανιών. Έτσι τώρα, προκειμένου να μειώσει τουλάχιστον τους ρύπους και να εκπληρώσει και τους στόχους της Ε.Ε. για την ατμοσφαιρική ρύπανση θα προσφέρει δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε πέντε πόλεις.

Εκτός από τις διαδρομές χωρίς εισιτήριο, άλλα βήματα που προτάθηκαν για τη μείωση της ρύπανσης περιλαμβάνουν ζώνες με χαμηλές εκπομπές ρύπων, προγράμματα μοιρασιάς αυτοκινήτων και περιορισμούς στις εκπομπές οχημάτων όπως λεωφορεία και ταξί,

Η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που καλείται άμεσα να λάβει μέτρα για την ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς άλλες 8 χώρες της Ε.Ε., όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, έχουν ξεπεράσει επίσης το όριο της Ε.Ε. για το διοξείδιο του αζώτου. Οι χώρες που δεν τηρούν τα όρια της Ε.Ε. προβλέπεται να υποστούν κυρώσεις και πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

εμφάνιση σχολίων