0
1
σχόλια
282
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Η προδιάθεσή μας για αγάπη είναι μέρος της βιολογίας μας»
 
DOCTV.GR
4 Δεκεμβρίου 2017

«Όπως όλα τα θηλαστικά εμείς οι άνθρωποι γεννιόμαστε από τις μητέρες μας και για κάποιο διάστημα μετά τη γέννησή μας είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από την προσοχή της μητέρας ή κάποιων άλλων ενηλίκων που μας φροντίζουν. Για εννέα μήνες τρεφόμαστε στην μήτρα της μητέρας μας και τη στιγμή της γέννησής μας είμαστε εντελώς ανήμποροι. Δεν μπορούμε ούτε να καθίσουμε ούτε να συρθούμε ούτε φυσικά να σταθούμε όρθιοι ή να περπατήσουμε. Χωρίς τη φροντίδα και την προσοχή των άλλων δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Σε αυτό το στάδιο της απόλυτης τρωτότητας η πρώτη μας κίνηση ως νεογέννητα είναι να βυζάξουμε το στήθος της μητέρας. Με το γάλα της τρεφόμαστε και δυναμώνουμε.

Η περίοδος της εξάρτησης μας ως νέων ανθρώπων είναι ιδιαίτερα μακροχρόνια. Αυτό ισχύει για όλους μας ακόμα και για τους χειρότερους εγκληματίες. Χωρίς την τρυφερή φροντίδα κάποιου κανείς από εμάς δεν θα ζούσε περισσότερο από μερικές μέρες. Σαν αποτέλεσμα αυτής της έντονης ανάγκης για τους άλλους στα αρχικά στάδια της ανάπτυξής μας η προδιάθεσή μας για αγάπη είναι μέρος της βιολογίας μας».

 

Ο Δαλάι Λάμα, Τεντζίν Γκιάτσο, είναι ο 14ος θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ και ένας από τους κύριους υπεύθυνους της εξάπλωσης της φιλοσοφίας του Βουδισμού στη Δύση. Ο Howard C. Cutler είναι Αμερικανός συγγραφέας και ψυχίατρος, που ειδικεύεται στην επιστήμη της ανθρώπινης ευτυχίας. Οι δυο τους συνυπογράφουν το βιβλίο ενώ έχουν γράψει μαζί ακόμα δύο βιβλία: Η τέχνη της Ευτυχίας στην Εργασία και Η τέχνη της Ευτυχίας σε έναν Ταραγμένο Κόσμο. Τα βιβλία τους έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες.

 

Πηγή: panopoulos.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Δαλάι Λάμα: Ευτυχία, ο σκοπός της ζωής

Δαλάι Λάμα: Η τέχνη της ευτυχίας

Δαλάι Λάμα: Είμαστε αδέλφια

Δαλάι Λάμα: Δώστε νόημα στη ζωή

εμφάνιση σχολίων