0
1
σχόλια
191
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει έναντι 66 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2017. Ακτιβιστές και περιβαλλοντικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, ανησυχούν

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
19 Σεπτεμβρίου 2016
Την απόκτηση της Monsanto ανακοίνωσε η Bayer με το συνολικό ύψος της προσφοράς για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, δηλαδή τα 66 δισ., να είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει διαθέσει ποτέ γερμανική εταιρεία για την εξαγορά ξένης εταιρείας. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του 2017, αν η συμφωνία εγκριθεί από τις Αρχές για τον Ανταγωνισμό, δημιουργείται η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία στους τομείς των σπόρων και των αγροχημικών.

Η Monsanto είναι κυρίως γνωστή για τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους της και έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, που τώρα ανησυχούν ότι η Bayer επιδιώκει να κατακλύσει την αγορά μέσω της συγχώνευσης με γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Η Greenpeace προειδοποιεί ότι «η εταιρία θα αποφασίζει τι θα βάζει ο καταναλωτής στο τραπέζι του διότι θα μπορεί να επιβάλλει στους αγρότες τι να φυτέψουν και πώς να το καλλιεργήσουν, μέσω ολοκληρωμένων προσφορών που θα περιλαμβάνουν από τους σπόρους μέχρι όλα τα χημικά προϊόντα για την καλλιέργειά τους».
εμφάνιση σχολίων