0
2
σχόλια
662
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Άλλη μια οροθετική φεύγει από τη ζωή και η μητέρα της στέλνει επιστολή με παραλήπτη τον πρώην υπουργό Υγείας

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
12 Μαΐου 2016
«Τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος» γράφει η μητέρα της Μαρίας Κουλουριώτη που ήταν 32 ετών και μητέρα ενός παιδιού.

Το 2012 λίγο πριν τις εκλογές ο Α. Λοβέρδος, τότε υπ. Υγείας προώθησε διάταξη με σκοπό να προστατεύσει τη δημόσια υγεία από λοιμώδη νοσήματα στο κέντρο της Αθήνας.

27 τοξικοεξαρτημένες οροθετικές γυναίκες συνελήφθησαν, τις υποχρέωσαν χωρίς την άδειά τους σε λήψη αίματος για τεστ HIV/AIDS, οι φωτογραφίες τους δημοσιεύθηκαν στον Τύπο. Φυλακίστηκαν για διάστημα έως ένα χρόνο, με την κατηγορία της πορνείας και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στους υποτιθέμενους πελάτες τους. Η κατηγορία της πορνείας δεν αποδείχθηκε.


«Στη δίκη δύο από εμάς, δύο από εμάς στις 4/4/2014 ενάντια στο ελληνικό κράτος για παράνομη φυλάκιση, κερδίσαμε αποζημίωση ύψους …10 ευρώ την ημέρα. Η βλάβη που μας έγινε θα κυνηγάει αιώνια εμάς και τα παιδιά μας» έγραφε στο τελευταίο της σημείωμα η Κατερίνα, μια από τις 27 γυναίκες λίγο πριν φύγει από τη ζωή το 2014.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2012, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωνε στα ΜΜΕ: «Επιθυμία μας είναι να βγάλουμε και τις φωτογραφίες των πελατών. Επιτέλους, να υπάρξει μια τιμωρία». Γιατροί, νομικοί και άλλες οροθετικές γυναίκες, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι υποψήφιων υπουργών.

Τα στοιχεία των οροθετικών γυναικών που δημοσιοποιήθηκαν άλλαξαν δραματικά τη ζωή τους. Οι γυναίκες συνελήφθησαν και διαπομπεύτηκαν. Οι αστυνομικοί τις συλλάμβαναν φορώντας γάντια και μάσκες. Τοποθετούσαν το φαγητό τους μακριά, σε παγκάκια. Έβαζαν χειροπέδες στα παιδιά τους όταν επισκέπτονταν τις μητέρες τους στη φυλακή. Οι οικογένειές τους δέχτηκαν πολλαπλά χτυπήματα: συγγενείς έχασαν τις δουλείες τους. Παιδιά διώχτηκαν από τα σχολεία τους. Τη διάταξη διατήρησαν, παρά την κατακραυγή, και οι υπουργοί Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης. Η κατάργηση της διάταξης έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Η μητέρα της Μαρίας, γράφει σε σχετική επιστολή: «Έγινε πια κι αυτό και τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος. Εξευτέλισαν το παιδί μου, ήρθαν στο χωριό και το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασε το εγγόνι μου μέσα στο σχολείο, μας εκθέσανε όλους, μας ξεφτίλισαν. Πήγαν τα κορίτσια στο υπόγειο της Γ' πτέρυγας του Κορυδαλλού αντί να τα φροντίσουν στα νοσοκομεία. Τους πέταγαν το φαγητό από τα κάγκελα και εκείνα την ίδια ώρα κατάπιναν μπαταρίες. Δημόσια μας εξευτελίσανε και τώρα εγώ δημόσια ανταποδίδω λίγο πριν θάψω την κόρη μου ότι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και αυτό το λέω κι εγώ η μητέρα της, δημόσια, με το όνομά μου. Ευμορφία Κουλουριώτη».

Καθώς η μητέρα της Μαρίας αποχαιρετά την κόρη της, μια ανακοίνωση κάνει το γύρο των ΜΜΕ, σχεδόν σαν ειρωνεία: «Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”, αναφορικά με την ημερίδα με τίτλο “HIV/AIDS & Διακρίσεις: Εντοπίζοντας το στίγμα του στίγματος”, που συνδιοργανώνουμε τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, στις 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας».

Ένας φίλος της Μαρίας, γονέας πρώην τοξικομανούς, έστειλε την παρακάτω αποστολή στην εφημερίδα των συντακτών: «Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, η M. πέθανε, δεν θα μας μεταδώσει κάποια επικίνδυνη ασθένεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε υγιείς, να φροντίζουμε τα δικά μας παιδιά, τα δικό μας σπίτι, να βρούμε δουλειά στο δικό μας παιδί, και να χτυπάμε ξύλο “φτου φτου μακριά από μας” αν τύχει να διαβάσουμε ότι πέθανε μια 32χρονη κοπέλα εξαρτημένη από ουσίες και με AIDS. Και το ακροατήριο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ήσυχο που μία από τις 22 κοπέλες που απειλούσαν τη δημόσια υγεία το 2012 δεν βρήκε τελικά τη δύναμη να ξεφύγει, να ακούει τις αγορεύσεις και τις ηλίθιες εξυπνάδες του Λοβέρδου, του αξιότιμου βουλευτή και αξιότιμου μέλους της υγιούς ελληνικής καλής κοινωνίας. Μακάρι να πίστευα ότι υπάρχει παράδεισος, να σε φαντάζομαι επιτέλους ήρεμη, ένας άγγελος δίπλα στους αγγέλους που μόνο αυτοί σου αξίζουν για παρέα σου. Αντίο, Μαρία, από ένα γονιό που η δική του κόρη βρήκε τη δύναμη να αλλάξει».


Διαβάστε επίσης: PLAYER: Ερείπια
εμφάνιση σχολίων