1
1
σχόλια
249
λέξεις
CULTURE

Εκπαιδευτικοί-πρότυπα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χορό, το beatboxing και τη μουσική προκειμένου να διδάξουν

DOCTV.GR
19 Απριλίου 2016
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 280 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και πολλοί από αυτούς, αν όχι οι περισσότεροι, δεν έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη εκπαίδευση. Υπάρχουν όμως κάποιοι εκπαιδευτικοί που καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες έτσι ώστε να αλλάξουν αυτή τη στατιστική και να τους εντάξουν με εργαλεία τις τέχνες και πολλή επιμονή.

Η Σχολή Τυφλών Lavelle στη Νέα Υόρκη, παιδιά με προβλήματα όρασης μαθαίνουν να μιλούν καλύτερα μέσω του beatboxing, της μουσικής τεχνικής που προέρχεται από την χιπ-χοπ κουλτούρα και βασίζεται στην παραγωγή ήχων από το στόμα, τα χείλια, τη γλώσσα, τη φωνή και άλλα μέρη του σώματος. Οι ήχοι αυτοί μοιάζουν με τον ήχο των ντραμς, εγχόρδων, άλλων μουσικών οργάνων, ακόμη και των σκρατς σε δίσκους βινυλίου και βοηθούν στη διασκεδαστική και γρήγορη διδασκαλία της γλώσσας.



Στη Βραζιλία, η σχολή της Φερνάντα Μπιαντσίνι διδάσκει μπαλέτο σε τυφλούς, εδώ και 20 χρόνια με μια μέθοδο που δημιουργήθηκε με βάση την αφή και την αντίληψη του σώματος. Ο μαθητής αγγίζει το σώμα του δασκάλου, ο δάσκαλος αγγίζει το σώμα του μαθητή. Στην Καμπότζη, η Πάλλα Νινγκ και ίδρυμα Krousar Thmey έχει βοηθήσει πάνω από 1400 μαθητές διδάσκοντας Μπράιγ ενώ έχει εισάγει τον πρώτο και μοναδικό εκτυπωτή Μπράιγ στην Καμπότζη, όπου εκεί τυπώνονται όλα τα βιβλία και οι παρτιτούρες καθώς η ίδια θεωρεί πως η μουσική είναι ότι καλύτερο για τα τυφλά παιδιά.


Διαβάστε επίσης:
Το Μουσείο της Αφής
Ο Καβάφης σε γραφή Braille
Η διεθνής βιβλιοθήκη της Βέροιας

 
εμφάνιση σχολίων