0
1
σχόλια
259
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

«Βρισκόμαστε εδώ για να γελάμε με τις πιθανότητες και να ζούμε τη ζωή καλά»

DOCTV.GR
16 Φεβρουαρίου 2016
«ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, οι περισσότερες από τις μεγάλες ερωτήσεις έχουν ήδη απαντηθεί. Για τους υπόλοιπους από εμάς, όμως, που δεν μπορούμε να δεχτούμε εύκολα τη συνταγή του Θεού, οι μεγάλες απαντήσεις δεν παραμένουν γραμμένες σε πέτρινες πλάκες.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ και ανακαλύψεις. Η αγάπη δεν χρειάζεται να είναι μια εντολή ή μια ρήση. Είμαι ο δικός μου Θεός.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΑΘΟΥΜΕ τη διδασκαλία της εκκλησίας, της πολιτείας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Βρισκόμαστε εδώ για να πίνουμε μπίρα. Βρισκόμαστε εδώ για να σκοτώνουμε τον πόλεμο.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ με τις πιθανότητες και για να ζούμε τη ζωή μας τόσο καλά, όπου ο θάνατος θα τρέμει στην ιδέα να μας πάρει.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ όλων αυτών των σοφών ανδρών και γυναικών, που μας λένε ότι είμαστε εδώ για διαφορετικούς λόγους αλλά και για τον ίδιο ακριβώς λόγο…».


Ο Χένρι Τσαρλς Μπουκόβσκι (Henry Charles Bukowski (16 Αυγούστου 1920-9 Μαρτίου 1994) ήταν ένας Αμερικανός ποιητής και συγγραφέας, που έζησε κυρίως στο Λος Άντζελες. Η πρώτη του ποιητική συλλογή Flower, Fist and Bestial Wail εκδόθηκε το 1959 σε ένα φυλλαδιάκι σε 200 αντίτυπα. Λίγο αργότερα, ο Jon Edgar Webb, ο οποίος εξέδιδε το περιοδικό The Outsider, εντυπωσιάστηκε από τα ποιήματα του Μπουκόβσκι και άρχισε να δημοσιεύει δουλειές του. Έγραψε πάνω από 50 βιβλία, καθώς και πολλά μικρότερα κομμάτια, και έχει αναγνωριστεί ως πολύ σημαντικός για το είδος του, ενώ συχνά αναφέρεται από πολλούς συγγραφείς και ποιητές ως μεγάλη επιρροή.

Πηγή: Ithaque


Διαβάστε επίσης: Μπουκόβσκι: Οι αφορισμοί
 
εμφάνιση σχολίων