0
3
σχόλια
458
λέξεις
210

Τα 3 μπαρ της Αθήνας που διαθέτουν τις πιο μεγάλες και επιλεκτικές κάβες, ή αλλιώς η top αθηναϊκή «Spirits List»

DOC TV
30 Ιανουαρίου 2016
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Dos Agaves: Το Dos Agaves βρισκόταν δίπλα στο Six Dogs μέχρι πρότινος αλλά σε μια ματ κίνηση μετακόμισε στο Χαλάνδρι. Εδώ είναι ο παράδεισος της τεκίλας -και τέτοιοι παράδεισοι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, αντίθετα με το ρούμι και το ουίσκι που ρέουν άφθονα. Το Dos Agaves έρχεται λοιπόν να αναπληρώσει αυτό το κενό, να μας φέρει «εξωτικά» μπουκάλια τεκίλας, τα μεσκάλ με τις ακρίδες στο πλάι (!) και να περιθάλψει τους εμμονικούς της μπλε αγαύης. Διαθέτει περισσότερες από 70 ετικέτες με τεκίλα από 100% μπλε αγαύη, Μezcal και Mixto τεκίλες. Plus: Μοναδικό στο είδος του. Μουσική: Ελπίζουμε ότι το νέο στέκι στο Χαλάνδρι θα ανοίξει τους ορίζοντές του μ' ένα νέο μουσικό concept. Info: Dos Agaves, Ανδρέα Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6837.398.

CV Distiller: 900 ετικέτες ουίσκι, πάνω από 250 ετικέτες ρούμι, κοκτέιλ και άλλα αποστάγματα στο μπαρ που άνοιξε πριν ένα χρόνο πίσω από το Hilton, και σαν να έκανε restart στην περιοχή, ώστε να ξαναγίνει νυχτερινή γειτονιά (έχει να συμβεί από την εποχή του '90, με το Babes in Toyland και το No Name!). Plus: Στο CV Distiller είναι sos το καλοκαιρινό του κηπάκι. Το τέλειο ραντεβού για νωρίς -αλλά ποτέ Σάββατο, διότι είναι γεμάτο.
Μουσική: Μερικές φορές είναι τόσο ανέμπνευστα κλασική και συντηρητική που νομίζεις ότι έχουν βάλει συλλογή με soul και '50s. Info: CV Distiller, Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον, τηλ. 210 7231.767.

ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ #48: CV Distiller

Baba au Rum: Το αγαπάμε ιδιαίτερα για την αισθητική εφ' όλης της ύλης. Είναι ένα από τα κορυφαία cocktail bars στην Αθήνα, από τα πρώτα που άνοιξαν τον δρόμο σε μια νέα αισθητική σχετικά με το αλκοόλ αλλά και την περιοχή της πλ. Αγίας Ειρήνης. Βρέθηκε στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου του Drinks International ενώ έχει φετιχιστική εμμονή στη λεπτομέρεια. Μέσα σε όλα αυτά διαθέτει και μια από τις πιο εκλεκτικές λίστες, με περισσότερες από 250 ετικέτες ρούμι από διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ «μερικές είναι τόσο σπάνιες που δύσκολα τις βρίσκεις στην Ευρώπη». Για αυτό έχει βραβευτεί και ως μία από τις 10 σπουδαιότερες λίστες αποσταγμάτων στον κόσμο από το φεστιβάλ Tales Of The Cocktail. Plus: Ο Θανάσης Προυναρούς αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα στο σκηνικό της αθηναϊκής κουλτούρας των κοκτέιλ, που δεν «φωνάζει» αλλά δημιουργεί. Σχεδιάζει επίσης καταλόγους για άλλους χώρους όπως το βραβευμένο με Michelin restaurant Hytra στη Στέγη. Μουσική: Τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί ο ήχος, τα soul/funk/lounge ακούσματά του ανοίγουν ενώ συμπληρώνονται πλέον και με jazz live που συνοδεύουν τις καθημερινές, ώστε να εξισορροπήσει η βραδιά μεταξύ αλκοόλ και μουσικής. Info: Baba Au Rum, Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ. 211 7109.140.

ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ #58: Baba Au Rum
 
εμφάνιση σχολίων