0
5
σχόλια
392
λέξεις
210

Το στέκι του ρουμιού, των σπιτικών λικέρ και των αλλόκοτων κοκτέιλ. Μιλήσαμε με τον Θ. Πουρναρούς και μας είπε τις SOS λεπτομέρειες

DOC TV | ΦΩΤΟ: ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΘΗΣ DOC TV CC
8 Ιουλίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Πού μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορα νέα κοκτέιλ και να τα συνοδέψουμε με ό,τι χρειάζεται (από δυόσμο μέχρι σταφίδες) για να αναδειχθούν σωστά οι γεύσεις τους; Στο Baba Au Rum, ο Θανάσης Προυναρούς -που έχει επιμεληθεί και τα θαυμάσια κοκτέιλ της Fuga- και η ομάδα του έχουν κάνει το κοκτέιλ τέχνη και κατασκευάζουν στο εργαστήριό τους ό,τι λικέρ, βερμούτ, bitter και σιρόπι ολοκληρώνει τη γεύση που υπάρχει στο ποτήρι μας, πράγμα που τοποθετεί το downtοwn στέκι στις σημαντικότερες λίστες με τα κορυφαία bar του κόσμου. Και γιατί Au Rum; Διότι εδώ μπορούμε να βρούμε 250 ετικέτες ρούμι, «οι περισσότερες από τις οποίες δεν διανέμονται καν στην Ελλάδα», όπως μας ενημερώνει ο Θανάσης Πουρναρούς. To Baba Αu Rum κέρδισε πρόσφατα και μια θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα κοκτέιλ μπαρ του κόσμου. «Και είναι το μοναδικό ελληνικό μπαρ που έχει μπει ποτέ στη λίστα αυτή».

Ένα βιβλιαράκι με την ιστορία των κοκτέιλ που σερβίρονται εδώ μας καλωσορίζει. Κι αν μπλοκάρεις και δεν ξέρεις τι να παραγγείλεις, απλώς λες τι είδους γεύση προτιμάς και οι έμπειροι μπαρτέντερ σού προτείνουν σχετικές επιλογές. Αλλά κι αν δεν είσαι του πειραματισμού, εδώ ακόμα και το «παραδοσιακό» Bloody Mary είναι διαφορετικό, αφού γίνεται όχι με μία αλλά με τέσσερις βότκες, καθεμία από αυτές αρωματισμένη με κάτι άλλο. Ο κατάλογος του Baba Au Rum φυσικά δεν θα μπορούσε να μένει στατικός με τόση δημιουργικότητα. «Για το καλοκαίρι ετοιμάζουμε πολλές νέες γεύσεις, ανάμεσα σε άλλα το κοκτέιλ Milk Punch, με τζαμαϊκανό ρούμι, βανίλια, γάλα σόγιας και κεράσι, αλλά και ένα αλλιώτικο τζιν τόνικ με μάνγκο και σέλερι».

«Πίσω από τα κοκτέιλ του Au Rum κρύβεται πολλή τεχνογνωσία, πράγμα που μάλλον δεν φαίνεται προς τα έξω», λέει ο κ. Πουρναρούς και εξηγεί ότι στο εργαστήριό του χρησιμοποιούνται από μηχανές με φυγόκεντρο, ώστε να κρατούν πολύ συγκεκριμένο μέρος των υλικών, μέχρι και τεχνικές με vacuum, δηλαδή με κενό αέρος που δεν επιτρέπει σε κανένα άρωμα να ξεφύγει.


Ζεστά χρώματα και tiki στοιχεία, λίγο από Mad Men αισθητική των ’50s και ’60s, συμπληρώνουν την τεράστια κάβα. Κι αν πεινάσουμε, η κουζίνα κρύβει από πίτες και τάπας, μέχρι μπουρίτος (εκτός Κυριακής και Δευτέρας) για να συνοδέψουμε τα ποτά μας.


Info: Baba Au Rum, Κλειτίου 6, Αθήνα. Τηλ. 211 7109.140.
 
εμφάνιση σχολίων