0
1
σχόλια
189
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Πεκλάρης, μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, μιλά για τον «ορθολογισμό» της Ευρώπης

PRESS
27 Ιανουαρίου 2016
Γίνεται μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί «ορθολογικά» η κατάσχεση των τιμαλφών και χρημάτων των προσφύγων από τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Δανία, είναι θέμα «συνετής διαχείρισης». Κάπως έτσι δικαιολογούνται και οι κόκκινες πόρτες και τα βραχιολάκια στην Αγγλία. Και τα πογκρόμ των ναζί στις γειτονιές των ευρωπαϊκών πόλεων. Οι ξυλοδαρμοί και τα χημικά των μπάτσων στα σύνορα, η φρίκη του Καλαί, οι πνιγμοί στο Αιγαίο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι άνθρωποι που παγώνουν αβοήθητοι στο χιόνι. There Is No Alternative.

Και κάπως έτσι καταλήγει η αποκτήνωση, η απανθρωπιά και η χυδαιότητα να βαφτίζονται «πολιτισμός», «ορθολογισμός» και «συνετή στάση».

Σας ευχαριστώ πολύ, μπορείτε να πείτε όσα επιχειρήματα θέλετε, αλλά εγώ από αυτόν τον «πολιτισμό» σας ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ. Έχω τον δικό μου, που βάζει αδιαπραγμάτευτα πάνω απ' όλα τον άνθρωπο και τη ζωή. Τον πολιτισμό που λέει πως όταν βλέπεις κάποιον να τουρτουρίζει στο χιόνι, ή να πνίγεται στη θάλασσα, τρέχεις απλά να τον βοηθήσεις -και δεν τον περιμένεις στη γωνία, αν αυτός επιβιώσει, για να του κλέψεις το ρολόι του και το κινητό του.

Αχιλλέας Πεκλάρης
εμφάνιση σχολίων