0
2
σχόλια
186
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Αντί να χαζεύουμε το κινητό μας τις ώρες της αναμονής στη στάση του λεωφορείου διαβάζουμε μια ιστορία από το μηχάνημα των διηγημάτων

DOC TV
25 Νοεμβρίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Έχεις λίγο χρόνο περιμένοντας ένα ραντεβού ή περιμένοντας το επόμενο λεωφορείο. Σκρολάρεις άσκοπα στο κινητό σου. Μια μικρή start up στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας έχει μια άλλη πρόταση και αυτή είναι αυτόματοι πωλητές, που όμως δεν βγάζουν σοκολάτες και αναψυκτικά αλλά εκτυπώνουν μικρές ιστορίες για διάβασμα.

Η ιδέα είναι του συνιδρυτή της εταιρίας Short Edition, Christophe Sibieude, ο οποίος αναρωτήθηκε κάποια στιγμή αν υπάρχει κάποιος πιο δημιουργικός τρόπος να περάσεις τον κατά τα άλλα νεκρό χρόνο αναμονής στην πόλη.

Οκτώ αυτόματοι πωλητές ιστοριών έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Γκρενόμπλ, ο καθένας από τους οποίους έχει τρία κουμπιά, ανάλογα με τον χρόνο που έχει κανείς στη διάθεσή του: 1, 3 ή 5 λεπτά.
Οι ιστορίες εκτυπώνονται αυτόματα σε ένα μακρόστενο χαρτί που μοιάζει με απόδειξη. Έτσι μπορεί να διαβαστεί ή να φυλαχτεί εύκολα, ή ακόμα και να πεταχτεί τελικά. Οι τυχαίες ιστορίες γράφονται από την κοινότητα του Short Edition και περιλαμβάνουν επίσης ποιήματα ή άλλα είδη πειραματικής λογοτεχνίας.
 
εμφάνιση σχολίων