0
1
σχόλια
311
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο Γιάννης Αγγελάκας μας αφιερώνει ένα χρήσιμο απόσπασμα σχετικό με τις εκλογές, από το Λεξικό του Διαβόλου του Μπήρς

DOC TV
18 Σεπτεμβρίου 2015
Mε αφορμή αυτή τη βλακώδη, χυδαία και δίχως ελπίδα προεκλογική περίοδο που διανύουμε σας παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το Λεξικό του Διαβόλου του Αμβρόσιου Μπήρς (1842-1914):

«Ο βασιλιάς της Γαργαρούς, που είχε πάει στο εξωτερικό για να μελετήσει την επιστήμη της διακυβέρνησης, διόρισε εκατό από τους πιο χοντρούς υπηκόους του στο Κοινοβούλιο, το οποίο είχε έναν και μοναδικό σκοπό: Nα ψηφίζει νόμους για τη συλλογή φόρων.

Τους σαράντα από αυτούς τους ονόμασε Κόμμα της Αντιπολίτευσης, και ζήτησε από τον πρωθυπουργό του να τους ξεκαθαρίσει ότι καθήκον τους ήταν να καταψηφίζουν κάθε βασιλικό μέτρο. Παρ’ όλα αυτά το πρώτο νομοσχέδιο που υπέβαλε πέρασε ομόφωνα.

Εξαιρετικά δυσαρεστημένος ο βασιλιάς πρόβαλε βέτο και πληροφόρησε τα μέλη της αντιπολίτευσης ότι, αν το ξανάκαναν θα τα αποκεφάλιζε. Και οι σαράντα έκαναν αμέσως χαρακίρι. «Και τώρα τι θα κάνουμε;» ρώτησε ο βασιλιάς. «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί δεν μπορούν να διατηρηθούν στη ζωή χωρίς ένα Κόμμα της Αντιπολίτευσης».

«Περίλαμπρε ηγέτη» απάντησε ο πρωθυπουργός, «είναι αλήθεια ότι αυτά τα σκυλιά του σκότους δεν έχουν πια δικαίωμα ψήφου, αλλά δεν έχουν όλα χαθεί. Άφησε το ζήτημα στο ταπεινό σκουλήκι που έχεις μπροστά σου». Έτσι ο υπουργός έβαλε να βαλσαμώσουν τα πτώματα των μελών της αντιπολίτευσης, να τα παραγεμίσουν με άχυρα και να τα καρφώσουν στα παλιά τους έδρανα στο Κοινοβούλιο. Σαράντα ψήφοι αντίθετοι με κάθε νομοσχέδιο καταγράφονταν κάθε φορά, και το έθνος τα πήγαινε μια χαρά.

Όμως μια μέρα καταψηφίστηκε ένας νόμος που είχε υποβληθεί για την φορολογία της καμπούρας –και τα μέλη του Κυβερνητικού Κόμματος δεν είχαν καρφωθεί στις θέσεις τους! Αυτό εξόργισε τον βασιλιά σε τέτοιο βαθμό που έβαλε να εκτελέσουν τον πρωθυπουργό, διέλυσε το Κοινοβούλιο στην κυριολεξία, με μερικές κανονιές και η κυβέρνηση του λαού από το λαό για το λαό πήρε τέλος για τη Γαργαρού».

Με τις υγείες σας και καλή ψήφο
Γιάννης Αγγελάκας

 
εμφάνιση σχολίων