0
1
σχόλια
323
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Μην περιμένετε ευκολία στην ευτυχία. Τα πάθη του κόσμου θα σας εμποδίσουν αλλά εσείς πρέπει να επιμένετε. Ένα απόσπασμα από τον μεγάλο Γερμανό φιλόσοφο

DOCTV.GR
22 Φεβρουαρίου 2018
ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ από τα πρώτα όνειρα της νιότης, που λαμβάνει υπόψη του την προσωπική του εμπειρία και την εμπειρία των άλλων, που μελέτησε την ιστορία του παρελθόντος και την ιστορία της εποχής του, αν η λογική του δεν διαταράσσεται από αξερίζωτες προκαταλήψεις,  θα φτάσει εντέλει στο συμπέρασμα ότι αυτός ο κόσμος των ανθρώπων είναι το βασίλειο του τυχαίου και του λάθους, που δεσπόζουν πάνω του και τον κυβερνούν όπως τους αρέσει, χωρίς τον παραμικρό οίκτο, έχοντας την αρωγή της τρέλας και της κακίας, οι οποίες δεν παύουν να σείουν απειλητικά το μαστίγιό τους.

ΓΙ' ΑΥΤΟ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ μεταξύ των ανθρώπων δεν ξεπροβάλλει παρά μέσα από χίλιους κόπους, κάθε ευγενική και συνετή έμπνευση δύσκολα βρίσκει την ευκαιρία να εκδηλωθεί, να δράσει, να εισακουστεί, ενώ αντιθέτως το παράλογο και το εσφαλμένο στον τομέα των ιδεών, ο πλατειασμός και η χυδαιότητα στα πεδία της τέχνης, η απάτη και ο δόλος στην καθημερινή συναναστροφή βασιλεύουν χωρίς αμφισβήτηση και σχεδόν χωρίς διακοπή.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ειδικά, η ιστορία μιας ζωής είναι η ιστορία μιας ταλαιπωρίας, διότι κάθε σταδιοδρομία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αδιάκοπη σειρά από αναποδιές και αντιξοότητες, που καθένας προσπαθεί να κρύψει, επειδή γνωρίζει ότι κάθε άλλο παρά την συμπάθεια ή την λύπη θα προκαλέσει στους άλλους.

ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ με την κακοτυχία του μεγάλη ικανοποίηση, δεδομένου ότι οι άνθρωποι αρέσκονται να φαντάζονται τις σκοτούρες των άλλων, από τις οποίες οι ίδιοι ξεφεύγουν επί του παρόντος...


Βρείτε τα βιβλία του Α. Σοπενχάουερ, σε ειδική τιμή, εκεί.

Ο Άρθουρ Σοπενχάουερ (22 Φεβρουαρίου 1788-21 Σεπτεμβρίου 1860) ήταν Γερμανός φιλόσοφος που χαρακτηρίζεται από τον αθεϊστικό πεσιμισμό του και τη φιλοσοφική του διαύγεια. Έγινε γνωστός κυρίως από το βιβλίο του Ο Κόσμος ως Βούληση και ως Παράσταση, στο οποίο ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος μας οδηγείται από μία διαρκώς ανικανοποίητη βούληση καθώς αναζητά αέναα την ικανοποίηση.
 
εμφάνιση σχολίων