0
1
σχόλια
265
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

«Πολλή αγάπη. Δεν πάει ο νους σου». Από τη Χρύσα Φωτοπούλου

DOC TV
6 Ιουνίου 2015
«Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗ ΦΩΝΑΖΕΙ "ΜΑΛΒΙΝΑΡΑ", η Αλεξάνδρα, πολύ συχνά, πετάει την επιφωνηματική "Α, ρε Μαλβίνα". Βιβλία, χάρτινες συνεντεύξεις από περιοδικά, που πληρώσαμε σε δραχμές, εκπομπές γραμμένες σε βιντεοκασέτες. Πρώτη λυκείου, η Μαλβίνα στο Μέγκα. "Όξω, πούστη" έγραφε στους πίνακες ο Μιχάλης, όχι γενικά, μόνο ειδικά. Υιοθετούμε συνειδητοποιημένα. Τότε, μισούσαμε με κάθε κύτταρό μας τον υπουργό Παιδείας. Μαλβινέζικα "στολίσματα". Μας επηρεάζει, μας αρέσει, τη συζητάμε. Αγοράζω το τελευταίο της βιβλίο, από μια έκθεση. "Πόσων χρόνων είσαι;" "15", "Άσ' το, πάρε κάτι άλλο", "Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω".

ΤΟ ΠΗΡΑ. ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ αναλύουμε σελίδα-σελίδα. Πάρε έρωτα να 'χεις. "Τι ωραία εικόνα", "Μα πώς το σκέφτηκε;", "Μα πού μπορούμε να βρούμε αυτή τη Μαλβίνα, επιτέλους;".

Ο Π. ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. Ήταν μόλις 20, δάσκαλος της Μελίτας, της κόρης της. "Θυμάσαι το βινύλιο, χωρίς το διάφανο προστατευτικό, με τραγούδια του Μικρούτσικου; Η Μαλβίνα μού το είχε χαρίσει. Όταν θα πάμε στο χωριό, θα ψάξω να βρω και τις ασύλληπτες εκθέσεις της Μελίτας, να σου τις δείξω".

Η ΜΑΛΒΙΝΑ ΗΞΕΡΕ ΑΠΕΞΩ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ όλων των μεγάλων ιστοριών, που μπορούν να 'χουν λίγο απ' το μελάνι του μέλλοντος. Ήταν φωτεινή. Η πιο φωτεινή Μαλβίνα του κόσμου.

ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ, απ' τις δικές της συνταγές, και να θεωρήσω ότι η αποψινή βραδιά ανήκει στο χρονικό σημείο που θα ήθελε η ίδια. Στην κορυφή όποιας χρονιάς ξεχώρισε. Όπως και να 'χει, Μαλβίνα, φοράμε κοριτσίστικες κορδέλες στα μαλλιά και γράφουμε στους τοίχους φράσεις για σένα.

ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΣΤΑΛΜΕΝΗ. Πολλή αγάπη. Δεν πάει ο νους σου».

Αφιερωμένο αυτό το κείμενο στα κορίτσια, M².
 
εμφάνιση σχολίων