0
1
σχόλια
522
λέξεις
210

Πολιτισμός. Τέχνες. Μουσική. Πόλη. Υγεία. Οι docers επιλέγουν

DOC TV
1 Ιουνίου 2015
15o ATHENS TECHNOPOLIS JAZZ FESTIVAL #ΜΟΥΣΙΚΗ: Το φεστιβάλ της jazz συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια και φιλοξενεί  συγκροτήματα από τη Γερμανία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Ελβετία, την Ισπανία και αλλού. Στη φετινή γιορτή θα συμμετέχει και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, εγκαινιάζοντας μια συνεργασία με την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Πέρα από τις συναυλίες το φεστιβάλ θα έχει και άλλες εκδηλώσεις όπως το Meet Market και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Jazz for kids. Info: Αthens Technopolis Jazz Festival, 3-7 Iουνίου, Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Γκάζι. Ώρα έναρξης 21:00.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΩΝ #ΥΓΕΙΑ: Ο Πανελλήνιος Συλλόγος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και εξετάσεων σε νέες γυναίκες ηλικίας 20-39 ετών, σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά από χειρουργούς μαστού της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ). Εάν χρειαστεί κάποια γυναίκα επιπλέον εξέταση, όπως υπερηχογράφημα ή μαστογραφία, θα έχει τη δυνατότητα να την κάνει δωρεάν σε αξιόπιστο διαγνωστικό κέντρο. Info: Κλινική Εξέταση Μαστών, 2-16 Ιουνίου, τηλ. επικοινωνίας: Αθήνα, 210 4180.006, Πάτρα, 2610 222274, Θεσσαλονίκη 2310 285181.

3ΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ #ΡΟΜΑΝΤΣΟ #DOCTV.GR: Στο Γεράνι, την αγαπημένη μας γειτονιά των Αθηνών, 5 λεπτά απόσταση από την Ακρόπολη, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου. Το Ρομάντσο ή αλλιώς η Θερμοκοιτίδα προσκαλεί ομάδες της πόλης στην πολύχρωμη περιοχή της. Για να γνωριστούμε, να φάμε, να κοινωνικοποιηθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να χορέψουμε. Το Σάββατο, από νωρίς το βράδυ, το DOC TV σάς προσκαλεί σε ένα MEET UP πάρτι γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, με μουσική από 5 curators του νέου μας radiodoc.gr -βλέπε Γιώργος Δημητρακόπουλος, George Kargo, Όλγα Κουκλάκη, Νίκος Πατρελάκης, Σεραφείμ Τσοτσώνης. Info: Γιορτή στο Ρομάντσο, 13 Ιουνίου, Αναξαγόρα 3-5, Γεράνι, Αθήνα.

ΧΡΥΣΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ #ΣΙΝΕΜΑ: Η κινηματογραφική γιορτή των καλύτερων ταινιών μικρού μήκους της χρονιάς από όλο τον κόσμο επιστρέφει για δεύτερη φορά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 28 ταινίες μυθοπλασίας, 3 ταινίες κινούμενων σχεδίων και ένα ντοκιμαντέρ -ανάμεσά τους και τη βραβευμένη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, Βόλτα, της Στέλλας Κυριακοπούλου. Το φεστιβάλ μάς δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τους δημιουργούς του μέλλοντος και να έρθουμε σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες. Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου σε συνεργασία με τη Στέγη. Info: Χρυσές Νύχτες, 8-9 Ιουνίου, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Συγγρού 107-109, Αθήνα.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ #ΜΟΥΣΕΙΟ: Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε τον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της Αθήνας από κοντά. Γι' αυτόν τον μήνα, επιλέξαμε την ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης το Σάββατο 6 Ιουνίου, τη βόλτα στην Αρχαία Αγορά την Πέμπτη 18 Ιουνίου αλλά και λίγο πιο μακριά από το κέντρο, την ξενάγηση στη Μονή Καισαριανής, την Κυριακή 21 Ιουνίου. Info: Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα, Δήμος Αθηναίων, 6-28 Ιουνίου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ #ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ: Η ημέρα της μουσικής γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 21 Ιουνίου, συμβολική ημερομηνία λόγω της έναρξης του καλοκαιρινού ηλιοστασίου. Σε πολλά μέρη της Αθήνας, φέτος και στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, από τις 8 το βράδυ έως τις 11, καταξιωμένοι μουσικοί αλλά και μουσικά σχήματα θα παρουσιάσουν τραγούδια γνωστά και αγαπημένα σε μια γιορτή με ρυθμούς funky, hip hop και afro-jazz. Info: Παγκόσμια ημέρα μουσικής, Κήπος Μεγάρου Μουσικής, 21 Ιουνίου.

εμφάνιση σχολίων