0
1
σχόλια
259
λέξεις
ΖΗΝ

Διατροφή με λίγους υδατάνθρακες; Αυτό το γρήγορο και εύκολο ψωμάκι με ταχίνι είναι ο σύμμαχός μας

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
29 Μαρτίου 2015
Αν οι υδατάνθρακες του αλευριού δεν είναι αυτό που θέλουμε για το μενού μας λόγω διατροφής, δίαιτας ή δυσανεξίας στη γλουτένη, αλλά δεν μπορούμε να απαρνηθούμε εύκολα το ψωμί, υπάρχει λύση. Ένα ψωμάκι γεμάτο πρωτεΐνη, χωρίς ούτε έναν κόκκο αλεύρι αλλά πλούσιο σε ταχίνι -και κατ’ επέκταση σε μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, αμινοξέα και άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό συστατικά- μπορεί να βρεθεί αχνιστό στο πιάτο μας μέσα σε 5 λεπτά.

ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά, 2 κουτ. σουπ. ταχίνι, ½ κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε καλά τα αυγά με σύρμα. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάζουμε το μείγμα σε δυο μικρά φορμάκια για μάφιν ή άλλο μικρό δοχείο που να είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρεύουμε σε μεγάλη ένταση για 3½ λεπτά. Το ψωμάκι μας είναι έτοιμο να κοπεί στη μέση και να δεχτεί ό,τι γέμιση μας αρέσει, είτε αλμυρή είτε γλυκιά.


ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά, 3 κουτ. σουπ. ταχίνι, 1 κουτ. σουπ. μέλι ή χαρουπόμελο, ½ κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε καλά τα αυγά με σύρμα. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάζουμε το μείγμα σε δυο μικρά φορμάκια για μάφιν ή άλλο μικρό δοχείο που να είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρεύουμε σε μεγάλη ένταση για 3½ λεπτά. Το ψωμάκι μας είναι έτοιμο να δεχτεί τη μαρμελάδα μας, το μέλι μας ή απλώς ένα πασπάλισμα με κανέλα για να απογειωθεί η γεύση του.

εμφάνιση σχολίων