0
1
σχόλια
253
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Η βουλή ψήφισε ομόφωνα τροπολογία για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων φοιτητών. Ο Ν. Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας

PRESS
11 Δεκεμβρίου 2014
Το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης για τη φοίτηση των κρατουμένων πρόσθεσε στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου δίνει το δικαίωμα σε όλους τους επιτυχόντες να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολές τους με το λεγόμενο «βραχιολάκι», αφού συμπληρώσουν το πρώτο δίμηνο των μαθημάτων τους εξ αποστάσεως, χωρίς την προϋπόθεση να έχει προηγουμένως αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο.

Η μόνη περίπτωση ανακοπής αυτής της δυνατότητας είναι μια αιτιολογημένη αρνητική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, η οποία θα εκδοθεί εκ των υστέρων.Διακομματική συμφωνία για τον Νίκο Ρωμανό: «Η πολιτεία να δώσει εγγύηση ότι ο Νίκος Ρωμανός θα πάρει άδεια με αυτή την τροπολογία και να μην εξαπατηθεί η Βουλή», τόνισε αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Θέλουμε τη διαβεβαίωση πως με την τροπολογία θα μπορέσει σε λίγους μήνες να υπαχθεί στη ρύθμιση γεωεντοπισμού», πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι καθαρή η τροπολογία, συμφωνούμε και δεν υπάρχει καμία αντίρρηση», ανέφερε ο κυβερνητικός βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, δίνοντας το «πράσινο φως» για την επίλυση του θέματος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν αυτού αποδέχθηκαν ως βελτιωμένη την τροπολογία και απέσυραν το αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας. Η τροπολογία ψηφίστηκε ομόφωνα. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης μετά την βελτιωμένη τροπολογία δήλωσε: «Συμφωνούμε. Το θέμα λύθηκε υπέρ της ζωής». Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριξε: «Συμφωνούμε με την τροπολογία». Τέλος, ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ είπε: «Η βελτιωμένη τροπολογία απαντά στο θέμα».

Όπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Ρωμανός σταματά την απεργία πείνας.

Πηγή: efsyn.gr

εμφάνιση σχολίων