1
1
σχόλια
135
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας» εξερευνά τα σύγχρονα Δεκεμβριανά, τη δολοφονία και το πολιτικό παρασκήνιο

DOCTV.GR
6 Δεκεμβρίου 2017
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008. Ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός στα Εξάρχεια από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Οι αντιδράσεις είναι βίαιες, η Ελλάδα φλέγεται.

«Βλέπω, λοιπόν, τους δύο αστυνομικούς να έρχονται πεζοί. Ξαφνιάστηκα. Πλησίασαν τον πεζόδρομο, προκαλέσανε όποιον ήταν από την άλλη μεριά, έντονα, βγάλανε και οι δύο τα όπλα τους, πήρανε θέση βολής και πυροβολήσανε», αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας.

«Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας» εξερεύνησε τα γεγονότα εκείνων των ημερών, με βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες και ντοκουμέντα. Ήταν η «κακή στιγμή» ή προσχεδιασμένο έγκλημα; Στο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου αναλύονται τα πολιτικά παρασκήνια, οι προσπάθειες συγκάλυψης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι εξελίξεις στη δίκη που κατέληξε στην τιμωρία των φυσικών αυτουργών αλλά και τα πολλά ερωτηματικά που υπάρχουν σχετικά με τα κίνητρα των τελευταίων.


 
εμφάνιση σχολίων