0
1
σχόλια
249
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας κατονομάζει τον Β. Μαρινάκη ως έναν από τους 16 παράγοντες ποδοσφαίρου που αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
5 Δεκεμβρίου 2014
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας σε 16 πρόσωπα του ποδοσφαίρου, 7 από τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση». Οι διώξεις αφορούν συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη σε βαθμό κακουργήματος, απόπειρα εκβίασης, δωροληψίες και δωροδοκίες με βάση τον αθλητικό νόμο.

Η εφημερίδα Guardian μάλιστα κατονομάζει σε ρεπορτάζ της τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη ως έναν από στους 16 κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εφημερίδα επικαλείται αστυνομική πηγή για τα στοιχεία και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του Mαρινάκη, ο Ολυμπιακός, κατέκτησε 16 από τα 18 τελευταία πρωταθλήματα.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων δεν επετράπη από τον εισαγγελέα να δοθούν στη δημοσιότητα, ωστόσο, ο Guardian κατονομάζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, έγινε γνωστό ότι πρόκειται για τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ τα οποία είναι ακόμα εν ενεργεία, ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της που παραιτήθηκε πρόσφατα, δύο μέλη της ΚΕΔ, το ένα εκ των οποίων συνεχίζει να βρίσκεται στους κόλπους της, τρεις εν ενεργεία διαιτητές της Σούπερ Λίγκας και δύο προέδρους ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας. Τα υπόλοιπα πέντε πρόσωπα φέρεται να είναι στελέχη δικαιοδοτικών οργάνων και επιτροπών του ποδοσφαίρου.

O Guardian υπογραμμίζει πως «η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ενδημική, τη στιγμή που τα παιχνίδια στις δύο μεγάλες κατηγορίες σταμάτησαν για ένα Σαββατοκύριακο τον Νοέμβριο, μετά και την επίθεση που δέχθηκε διαιτητής έξω από το σπίτι του στην Αθήνα».

εμφάνιση σχολίων