1
1
σχόλια
268
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Στο βίντεο του Euronews Βραζιλιάνες μιλούν για τη σεξουαλική εκμετάλλευση

DOC TV
16 Ιουνίου 2014
Το Μουντιάλ του σεξοτουρισμού; Δεν χρειάζεται ούτε να το ρωτάς. Στο βίντεο του Euronews μιλάνε Βραζιλιάνες και λειτουργοί που αποτυπώνουν το θέμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης με ακρίβεια.

«Όταν φτάνεις σε αυτές τις γειτονιές καταλαβαίνεις πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και πόσο διαφορετικά από την εικόνα της βιτρίνας. Παιδιά και έφηβοι γίνονται εύκολα θύματα εκμετάλλευσης. Η σεξουαλική εκμετάλλευση είναι ένα μεγάλο δίκτυο, μια αλυσίδα που αποτελείται από τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδόχους, ταξιτζήδες. Ακόμα και από την αστυνομία».

«Η αστυνομία μάς κυνηγάει», επιβεβαιώνει και η νεαρή πόρνη Dalana. «Θέλουν τα χρήματά μας, μας κακομεταχειρίζονται. Ζητάνε ανταλλαγές προκειμένου να μας αφήσουν να εργαζόμαστε εδώ».

To trafficking δεν λείπει φυσικά από την ειδυλλιακή αλυσίδα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Οι τουρίστες δεν απευθύνονται σε ξενοδοχεία αλλά ζητάνε πιο ψαγμένες διακοπές. Το «έμπειρο» πακέτο του ταξιδιώτη περιλαμβάνει βιλίτσα στην παραλία, με όλα τα κομφόρ, πόρνες και λοιπά σε τιμή φιξ. Με αυτό τον τρόπο είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί και η παρανομία.

Στην παιδική πορνεία συμμετέχουν οι ίδιες οι οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά, κορίτσια και αγόρια.

«Το στάδιο του Μουντιάλ βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ήδη μαίνεται πόλεμος για την κυριαρχία των ναρκο-συμμοριών, η οποία συνδέεται απευθείας με την πορνεία. Από την άλλη, υπάρχουν ένα σωρό νέοι που θα βγουν στις λεωφόρους για εκπόρνευση, έχοντας στο μυαλό τους το αμερικανικό όνειρο. Πιστεύουν ότι ίσως ερωτευτούν έναν Ευρωπαίο κι εκείνος τις πάρει μαζί του, τις παντρευτεί, τις σώσει…». Η Dalana το επιβεβαιώνει: «Θέλω να βρω κάποιον που θα μείνει μαζί μου. Θέλω να μεγαλώσω την κόρη μου χωρίς να βγαίνω στους δρόμους».

Μια χώρα φωνάζει, αλλά όλοι κάνουν ότι δεν ακούνε. Ως συνήθως.


 
εμφάνιση σχολίων